„Рилски спортист“ разбърка картите в Балканската лига след успех със 74:72 над непобедимия „Кожув“

Filed under: Спорт |

Капитанът Йордан Бозов над всички с 29 точки, Тони Гуджино с пореден дабъл-дабъл

35-21-01-vasil3-Atleti4niat Toni Gudjino s topkata...

„Рилски спортист“ заплете максимално интригата в група D на Балканската лига, след като тръшна със 74:72 непобедимия до момента състав на „Кожув“. Домакините от Гевгелия имаха до момента 9 поредни победи в турнира и предварително бяха сочени за фаворити в сблъсъка си с тима на Росен Барчовски, но на игрището самоковци показаха, че притежават нужната класа, за да се справят с всеки противник.

С първия си успех във втората фаза на надпреварата представителите на рилския град възвърнаха шансовете си за класиране във финалната четворка. Лидер в момента е „Кожув“ със 7 точки, а „Рилецо“ дели второ-трето място с косоварите от „Сигал“ (Прищина). Двата отбора имат по 6 пункта. Последен е „Сутиеска“ (Никшич) с 4 т.

Двубоят в Гевгелия се превърна в истински рецитал на 35-годишния ветеран в редиците на гостите Йордан Бозов. Плеймейкърът, преборил наскоро тежко вирусно заболяване, се раздаде, записвайки на сметката си впечатляващите 29 точки! Бозов не трепна от наказателната линия (8/8), постигна 75% успеваемост от тройката (3/4) и оформи 67% при изстрелите си от близко разстояние (6/9).

Антъни Гуджино пък за пореден път се доказа като истински боец със 17 точки и 11 борби, а изигралият срещата на куц крак Жарко Ракочевич заби 6 поредни точки в края, преди Златин Георгиев окончателно да прекърши съперника секунди преди сирената.

Двата състава постоянно се догонваха в резултата, като на няколко пъти влизаха в серии от по 8-10 безответни точки. Упоритостта на българите в последната четвърт обаче беше възнаградена и те си тръгнаха като победители от култовата места зала „26 април“.

В следващия кръг от лигата – на 25 февруари, „Рилски спортист“ приема „Кожув“ в решаващ сблъсък за финалната четворка.

 

На снимката: Атлетичният Тони Гуджино (с топката) бе с голям принос за победата на своите в Македония.

Spread the love