Обявиха ден на траур в Дупница заради загиналите край Бергамо Радослав Алексов и Максим Максимов

Filed under: Дупница |

41-09-01 n

За ден на траур за загиналите в Италия бе обявен 20 февруари в община Дупница, съобщиха от кметството. Със заповед на кмета Методи Чимев днес се отменят всички тържества и масови мероприятия на открито. Препоръчва се предварително организираните светски събития за този ден да започват с едноминутно мълчание в памет на загиналите в чужбина. Градоначалникът е внесъл докладна до Общинския съвет с искане денят 20 февруари 2015 година да бъде обявен като ден на траур за загиналите в чужбина наши съграждани, която бе подкрепена с подписи от общински съветници, уточниха от пресцентъра на кметството.

Със заповедта се отменят всички тържества и масови мероприятия на открито на 20 февруари. Препоръчва се предварително организираните светски събития за този ден да започват с едноминутно мълчание в памет на загиналите в чужбина.

Припомняме, че при катастрофа край град Бергамо загинаха трима българи, двама от които от Дупница. Живота си загубиха бизнесменът Радослав Алексов и Максим Максимов. Третият починал е старозагорец. При мелето имаше и двама ранени дупничани. Всички са пътували в БМВ, управлявано от италианец.

Още за катастрофата на стр. 9

Spread the love