Галевият съдия от КОС Кр. Бамбов отмени процедурата по несъстоятелност на „Въгледобив-Бобов дол”

Filed under: Бобов дол,Дупница |

 Миньори коментират: Целта е да се изтегли нов кредит, за да се погасят стари задължения и да се върви напред

Êðàñèìèð Áàìáîâ

Галевият съдия от Кюстендилския окръжен съд Красимир Бамбов отмени процедурата по несъстоятелност на „Въгледобив-Бобов дол”. Мярката е временна, за да може дружеството да изтегли заем и да се разплати с кредиторите си. Мините в Бобов дол се стопанисват от бизнесмена Христо Ковачки, синдик определя какви са задълженията на дружеството и кои са кредиторите.

44-01-03 P1300564

Процедурата по несъстоятелност е в ход от 15 май 2012 г. с начална дата за неплатежоспособност 31.12.2006 г., сочат данни от Търговския регистър. Няма официална информация, но се коментира, че Ковачки дължи 15 млн. лв. за наем и 2-3 млн. за фирма консултант, както и милиони на банки.

От 1 години мините в Бобов дол работят много добре и осигуряват ритмично изплащане на заплати на 2500 миньори.

„Наистина положението се стабилизира и „Въгледобив” няма да фалира. Новият директор Красимир Чаврагански е представил и оздравителен план, който следва стъпка по стъпка. Месечно „Въгледобив-Бобов дол” добива по 100-150 т въглища”, казаха миньори.

44-01-03-Kovachki1

Потърсихме вчера за коментар Красимир Чаврагански, но телефонът му беше изключен.

НАП има наложен запор върху част от капитала за дълг от 13.6 млн. лв. от 20.03.2012 г. Отделно върху цялото предприятие и капитала му има залог в полза на Първа инвестиционна банка за 35.2 млн. евро. Дългът е натрупан още когато предприятието е било управлявано от държавата. НОИ разсрочи дълга от общо 41 млн. лв. за осигуровки от 2006 г., но някои изтълкуваха това като опрощаване на дълга. „Това е манипулация, дългът е просто разсрочен, защото не можем да ги върнем накуп”, обясни новият директор Красимир Чаврагански тогава.

Снимки:

1. Красимир Бамбов

2. Красимир Чаврагански

2. Христо Ковачки

Spread the love

5 коментара за: Галевият съдия от КОС Кр. Бамбов отмени процедурата по несъстоятелност на „Въгледобив-Бобов дол”

 1. Мдаааа, притеснен съм. Гея е с ментални проблеми. Трябват му спешни мерки, трябва му оздравителна програма за главата. Но като гледам за него вече е твърде късно, твърде късно за каквото и да било лечение. Процеса е необратим! За какво ти е заем „директоре“, а с какво ще го връщаш, хвалиш се „Наистина положението се стабилизира и „Въгледобив”добива по 100-150 т въглища”, абе преди година този тонаж се даваше за 6 ч., а сега за месец, това не е похвално, трагично е. Псевдоуправлението ти е трагикомично. Ако това е стабилно съвсем не си в ред! Каква ще бъде ползата от новия заем, за какво ще се използва? Дали с него ще се закупят така необходимите резервни части, който не сме виждали от година. Всичко благодарение на „новия директор“ се руши. Може би ще купиш най сетне и работно облекло на миньорите който ти изкарват голямата заплата! Така си се възгордял, че не виждаш, „Въгледобив“ не се стабилизира, а благодарение на неграмотното ти управление си ОТИВА! ВМЕСТО ДА ТЕГЛИШ ЗАЕМ ВЪРНИ ПАРИТЕ КОИТО ОТКРАДНА ТИ И БРАТ ТИ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА КРАДЕШ БЕЗОГЛЕДНО!!!!!

  МДАААА
  2015/февруари/24 at 19:16 PM

 2. Мдаааа, притеснен съм. Гея е с ментални проблеми. Трябват му спешни мерки, трябва му оздравителна програма за главата. Но като гледам за него вече е твърде късно, твърде късно за каквото и да било лечение. Процеса е необратим! За какво ти е заем „директоре“, а с какво ще го връщаш, хвалиш се „Наистина положението се стабилизира и „Въгледобив”добива по 100-150 т въглища”, абе преди година този тонаж се даваше за 6 ч., а сега за месец, това не е похвално, трагично е. Псевдоуправлението ти е трагикомично. Ако това е стабилно съвсем не си в ред! Каква ще бъде ползата от новия заем, за какво ще се използва? Дали с него ще се закупят така необходимите резервни части, който не сме виждали от година. Всичко благодарение на „новия директор“ се руши. Може би ще купиш най сетне и работно облекло на миньорите който ти изкарват голямата заплата! Така си се възгордял, че не виждаш, „Въгледобив“ не се стабилизира, а благодарение на неграмотното ти управление си ОТИВА! ВМЕСТО ДА ТЕГЛИШ ЗАЕМ ВЪРНИ ПАРИТЕ КОИТО ОТКРАДНА ТИ И БРАТ ТИ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА КРАДЕШ БЕЗОГЛЕДНО!

  МДАААА
  2015/февруари/24 at 19:10 PM

 3. Ще си вземем заема и ДИМ ДА НИ НЯМА

  ХМ
  2015/февруари/24 at 17:15 PM

 4. Браво бе, „директор“ гей, мислех че на мината и остава поне още една година, а ти вече си я закрил. Неграмотнико, какво разбираш ти от оздравителни програми. ВЗЕМИ НАУЧИ КОЛКО ВЪГЛИЩА ПРОИЗВЕЖДАТ МИНЬОРИТЕ. Толкова си тъп, че не умееш и да се похвалиш.

  смехурко
  2015/февруари/24 at 17:13 PM

 5. Много неграмотен и незапознат е „новият директор“. Как така за една година не научи колко тона въглища на месец и на ден се добиват. Горко ни на всички с този добив. А ако е вярно, че се добиват толкова въглища, мината не е за заем, а за затваряне! Директорче, директорче гледай си овците поне от тях разбираш!

  хи хи
  2015/февруари/24 at 16:31 PM