Д-р Борис Дончев от София оглави хирургията на общинската болница в Дупница

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Управителят на здравното заведение д-р Любомир Таушански: Имаме големи очаквания от новия шеф на отделението

135-01-111 taushanski copy

Нов завеждащ на отделението по хирургия има МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. От 20 февруари със заповед на управителя Любомир Таушански шеф на отделението в общинската болница е д-р Борис Дончев. Той ще оглавява отделението до провежданото на конкурс, насрочен за м. април. Новият лекар заема поста, на който до 10 декември миналата година беше покойният вече д-р Ботьо Шаранков, а след това д-р Калин Вуков. Новият шеф на хирургията ще получава 1300 лв. заплата, а при повече постижения и приходи – бонуси.

„Очакванията ни от д-р Дончев са големи. Той е утвърден специалист, много читав човек. Освен обикновените хирургични интервенции извършва и лапароскопски операции, които не всеки хирург може да прави. За това се изискват съответните умения и специален курс, какъвто Дончев е завършил. Заплатата му ще бъде като на останалите лекари на такава позиция. При надхвърляне на заработката и той, както и останалите, ще получава бонуси. Това означава, че трябва да има повече приети пациенти и извършени операции. Що се отнася до резултатите и качеството на лечението, за които ме питате, няма да имаме пациенти, ако не работим качествено”, каза д-р Таушански.

Д-р Дончев е от София, с над 20-години стаж като хирург. Идва от столичната клиника „София мед”. Завършил е Медицинския университет в Плевен. Той е един от столичните специалисти в хирургията на общинското лечебно заведение в Дупница, където всеки понеделник преглежда известният хирург проф. Максим Таджер, който бе в отделението и вчера.

Снимката:  Д-р Любомир Таушански
Spread the love