Председателят на УС на ОФК „Вихрен” проф. Васил Жечев: Правилната политика на клуба води до добри резултати и това се видя в Самоков

Filed under: Спорт |

Дани Пехливанов и Благой Стоянов са под наблюдение и ако покажат качества, ще играят в младежкия национален отбор, увери футболният специалист

50-22-01-Stoiiko-Naidenov

Както е известно, младият и добре подготвен мъжки отбор на ОФК „Вихрен” спечели първия си мач от пролетния дял на първенството на ЮВГ срещу търсещия начин за спасяване отбор на „Рилски спортист” (Самоков).

„Реално трябваше да победим с пет гола разлика. Физически нашият отбор стоеше на много високо равнище. Не отстъпвахме и игрово на домакините. Явно контролните срещи, които изигра нашият тим срещу силни противници, дадоха своя положителен резултат. Сплотеният колектив, подмладяването и привличането само на футболисти от ДЮШ и района започна да дава своите плодове. Трудно се играе срещу отбор, който с всички сили търси начин за спасяване от изпадане. В последния разговор с треньорския щаб на младежкия национален отбор разбрах, че освен полевия играч Дани Пехливанов под наблюдение е вече и вратарят Благой Стоянов. Всичко зависи от тях двамата. Ако играят стабилно и показват качества в оставащите срещи, те ще облекат със сигурност фланелката на младежкия национален отбор. През пролетния дал от първенството ще продължаваме да утвърждаваме отбора, да трупаме авторитет и да се разбере, че не сме били никога аутсайдери в групата. Младите момчета ще натрупат игрови опит и се надявам през лятото да седнем и да кажем какво следва на база на постигнатото. Дебело подчертавам, че в „Б” група мъжкият отбор на ОФК „Вихрен” ще влезе по естествен път и само с футболисти от ДЮШ на клуба, студенти, обучаващи се във филиала на колежа по туризъм в Сандански, и с момчета от района”, сподели проф. Васил Жечев.

Старши треньорът на ОФК „Вихрен” Стойко Найденов също изрази задоволството си от победата над „Рилски спортист” (Самоков) в изминалата неделя. „Надиграхме отбора на домакините, който е изграден от много опитни футболисти, с дълъг стаж в професионални тимове. Голът в противниковата врата падна навреме след отлично взаимодействие между Костадин Кафтански и Дани Пехливанов, който изпрати кълбото в мрежата на „Рилецо”. Д о края на срещата пропуски направиха Александър Русков с глава, а след почивката ударите на Антонио Ласков и Мартин Таушанов бяха спасени като по чудо от вратаря на домакините. Вече мислим за тежкия мач, който се задава в неделя срещу „Сливнишки герой”, сподели Стойко Найденов.

 

Spread the love