Дело с висок обществен интерес в Дупница: Съдия Светла Пейчева уважи искане на Първан Дангов за последна дума към лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов на 8 май

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Финансов директор на „Юнион-Ивкони” Велко Стойчев: Ивайло Константинов е изключително честен човек, помага на всеки в нужда, Дангов разколеба доверието в неговите партньори

Адвокат Милен Попов: Ако Дангов не представи документ за родствена връзка между собственик на фирма – привилегирован при възлагане на общински поръчки, и Константинов, законът е категоричен – осъдителна присъда

52-02-81-P1090144 copy

 

Съдия Светла Пейчева от Районен съд-Дупница, вместо да чете присъда, насочи емблематичното дело „Константинов срещу Дангов” за 8 май. Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов съди общинския съветник Първан Дангов за клеветата, че се е обградил с обръч от фирми на роднини и с тях източва общината.

248-01-15 PEICHEVA май е в ляво copy

Дангов не дойде на заседанието, неговият адвокат Юлия Динева съобщи неговото желание, че иска да направи обстойно обяснение пред съда, както и да се възползва от правото си на последна дума. Липасата му на вчерашното заседание адвокатката мотивира със служебната му ангажираност.

19-01-popov 11 copy

Съдия Пейчева заяви, че уважава иска му и насрочи уж последното заседание за 8 май. Вчера бе разпитан и последният свидетел Велко Стойчев, който заяви, че познава отдавна Ивайло Константинов като изключително честен и почтен човек.

„Константинов се опитва да помогне на всеки човек в нужда, след като се запозна със създадените от Първан Дангов пресконференции, Константинов се почувства наранен. Това повлия на дейността му във фирмата и предизвика сериозни неприятности, защото Дангов разколеба доверието на партньорите на Константинов”, разказа финансовият директор на фирма „Юнион-Ивкони” Велко Стойчев и добави, че много хора започнали да се съмняват в неговата почтеност, тъй като заявеното от Дангов е станало пред много медии и клеветата се е разпространила далеч зад пределите на Дупница и най-вече в столицата.

51-03-01-DSCN8750 copy

Адвокатът на Ивайло Константинов – Милен Попов, настоява Първан Дангов да представи документ за родствена връзка между собственици на фирми, привилегировани при възлагане на общински поръчки, и Ивайло Константинов. Ако това не стане, съдът би следвало да приложи закона в неговата строгост. Сумата, за която претендира Константинов, е 50 000 лв., като парите ще отидат за ФК „Марек”.

Снимките:

1 Ивай­ло Кон­с­тан­ти­нов и фи­нан­со­ви­ят ди­рек­тор Вел­ко Стой­чев

2 Светла Пейчева

3 Милен Попов

4 Юлия Динева и Първан Дангов

Spread the love