150 000 лв. спечелила Наташа Вълкова от чесновия сироп срещу рак, реалната му цена била 60 ст., продавал се за 10 лв., прокуратурата започва разследване

Filed under: Бизнес,Здраве,Общество |

 Лекарите скочиха срещу производителката, доц. Асен Дудов: Така онкоболните обезсмислят терапията си

56-12-02

Онкоболните у нас луднаха по чесъна, след като бизнес дамата Наташа Вълкова заяви в телевизионния ефир, че победила най-страшната болест с препарата „Натанал“, който сама произвежда в малък цех без какъвто и да било лекарски надзор. Вчера телефоните за онлайн поръчки прегряха, аптеките бяха заринати със заявки, а родните специалисти скочиха срещу поредното „чудо“. Според тях, възползвайки се от страха и болката на раково болните пациенти, предприемчивата дама успява да генерира съществени печалби и да прецака антитуморната терапия на много от техните пациенти. „Натанал“ е най-обикновен извлек от чесън, който се продава от хитрата търговка за около 10 лева.

56-12-02 e

Реалната му цена не надвишава 50-60 стотинки, най-много излиза опаковката. Само за дни са продадени десетки хиляди опаковки, така че производителите са спечелили над 150 000 лева, твърди източник на „Всеки ден“. Естествено, отварата по никакъв начин не може да лекува рак. От известно време насам предприемчивата Наташа Вълкова разказва по медиите как е успяла да пребори коварното заболяване, което атакувало костите й. „Започнах да експериментирам в отчаянието си да намеря нещо за себе си да пия. Търсих, четох и разбрах, че чесънът има способността да забавя размножаването на раковите клетки“, сподели дълбокомислено тя вчера в ефира на Нова телевизия. Била доктор на науките с диплома от Киевския държавен университет.

SONY DSC

Не отричала значението на традиционната медицина, но вярвала, че именно чесновият сок я е спасил от смъртта. Пълен абсурд! „Пациентите трябва да са наясно, че приемайки подобни хранителни добавки, компрометират лечението си. Или иначе казано, ако човек приема биологично активни вещества и противотуморни медикаменти, те се конкурират в организма за плазмените белтъци, които транспортират активните съставки. Практически това пречи на част от лекарствата да си свършат работата и така обезсмислят терапията си“, обясни вчера доц. Асен Дудов от университетска болница „Царица Йоанна” – ИСУЛ, който е и национален консултант по медицинска онкология. Негови колеги припомнят, че и преди години са ставали свидетели на такива чудодейни илачи. Периодично се появявали хранителни добавки и народни методи за лечение. Сред най-популярните са котешките нокти, изпражненията от скален орел, прясната кръв от костенурки и дори сутрешната урина на човека. „Решението как да се лекува даден пациент с онкологично заболяване е медицинско. Моят съвет е, преди човек да приема някаква хранителна добавка, да се посъветва със специалист. Наистина с тази работа шега не бива, а медиите не може да търсят подобни евтини сензации“, коментира темата и Жени Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Според нея тези хора се страхуват от химио- или лъчетерапията и затова вярват, че е нужно да добавят шипка „чудо“. На практика, подведени от възможността да „излекуват рака“ с чесън, хиляди хора вероятно ще спрат лечението си. Потърсени за коментар, от Българския фармацевтичен съюз отказаха да вземат отношение по въпроса с хранителната добавка от чесън. Компетентните органи били в Изпълнителната агенция по лекарствата, откъдето обаче също останаха безмълвни по казуса. Министерството на здравеопазването обеща да излезе със становище в рамките на 14 дни. Очаква се и прокуратурата да започне разследване, за да се установи дали на практика Наташа Вълкова не извършва престъпление.

 

 

Spread the love

2 коментара за:  150 000 лв. спечелила Наташа Вълкова от чесновия сироп срещу рак, реалната му цена била 60 ст., продавал се за 10 лв., прокуратурата започва разследване

 1. Това е платена статия. Заинтересованите фармацевтични и медицински кръгове се опитват чрез платени писания и „специалисти“ да смажат един качествен продукт, който е помогнал на хиляди хора да оцелеят. Патент не се издава случайно, още повече за изобретение. Патент се издава само на доказано полезни продукти.
  Хора като НАНА – притежаваща център за подпомагане на раково болни, където хората се агитират само за химиотерапия от завършилата музикално училище „специалистка по ракови заболявания“.
  Проф. Мермерски – ако му платят, въпреки, че натанал не е продукт на витаголд, ще рекламира и него, но сега са му платили да се прави на клоун с обяснения колко вреден е чесънът.
  Как пишат глупости за цената. Я да видят колко струва килограм чесън, ами производствени разходи, ток, транспорт и т.н.? Цената на натанал от години и в момента е 8 лв. Смятат народа за много тъп, че ще вярва на подобни глупости.

  Мими
  2015/май/15 at 20:27 PM

 2. Здравейте, към доц. Асен Дудов – тъй като много храни съдържат ценни биологично активни вещества, като например чесъна, морковите, магданоза, лука – според статията те биха конкурирали лечението на онкоболните. Излиза, че онкоболните не трябва да се хранят защото природата конкурира други видове лечение?

  въпрос
  2015/март/19 at 12:37 PM