Глобиха 38 шофьори за превишена скорост, Стоян Георгиев от Благоевград: Съставиха ми акт за 100 лв., превиших допустимата скорост с 30 км

Filed under: Благоевград |

57-04-03  naruhenia1 57-04-03  stoian2

38 нарушения за превишена скорост са констатирали пътните полицаи от ОД на МВР-Благоевград по време на специализираната полицейска операция за контрол на скоростта. Съставени са 29 акта и 9 фиша. Това каза на брифинг началникът на КАТ-Пътна полиция Димо Чобанов.

„Съставиха ми акт за 100 лв., защото бях превишил допустимата скорост с 30 км. Отсечката беше права и не се усещаше скоростта”, коментира благоевградчанинът Стоян Георгиев. Той пътувал от Благоевград за Разлог, когато униформените го спрели за превишена скорост. Глобите за шофиране с непозволена скорост започват от 100 лева за скорост 20-30 км над допустимата, а за над 60 км достига до 400 лева. Димо Чобанов уточни, че голям процент от сериозните пътни инциденти, с жертви и пострадали, са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост.
Статистиката сочи, че през миналата година по тази причина на територията на областта са загинали 35 души. Затова от КАТ-Пътна полиция съветват шофьорите да бъдат внимателни на пътя и да спазват правилата за движение.
По време на операцията „24 часа контрол на скоростта“ са установени 24 други нарушения и едно криминално нарушение.
Най-много нарушители зад волана са засечени на главен път Е-79 и второкласния път II-19 от Симитли за Разлог.

Снимките:

1 Димо Чобанов уточни, че голям процент от сериозните пътни инциденти са причинени поради движение с превишена скорост

2  Стоян Георгиев

Spread the love