„Пирин” (Бл) отива за победа в Мездра

Filed under: Спорт |

57-23-02-238-22-02-Й.Самоковлийски-и-Иво-Тренчев

Наставникът на „Пирин” Йордан Самоковлийски определи на редовната си пресконференция победата на „Локомотив” (Мз) над „Локомотив” (ГО) като истински подарък.

„Това наистина бе голям подарък за нас. Допусках, че „Локомотив” (Мз) може да направи най-много равен, но те ни изненадаха приятно. Този подарък обаче ще има стойност, ако ние в събота победим в Мездра“, коментира опитният специалист.

Той е много доволен от факта, че двубоят в събота ще се играе на много хубав терен и определи стадиона на „Локомотив” (Мз) като един от най-хубавите в „Б“ групата. Наставникът на „Пирин” се надява отборът му да покаже характер и да наруши традицията. В исторически план от 2007 година насам „Пирин” е побеждавал само веднъж в Мездра и нито веднъж в Благоевград. Мачът през есента също в Благоевград завърши 0:0. Според Самоковлийски обаче отборът му няма друга алтернатива освен победа в Мездра.

Мача в Мездра ще пропусне единствено трайно контузеният Васил Туджаров. В отбора няма други контузени и наказани футболисти. Последния двубой срещу „Пирин” (Рз) в Благоевград пропуснаха заради по-леки травми Драги Коцев и Петър Тончев. Самоковлийски призна, че най-труден ще бъде изборът за вратар, където Христо Бахтарлиев е титуляр в първите две срещи, но пък младият Красимир Костов направи много силни мачове през есента и неслучайно е с повиквателна за младежкия националнален отбор. В атака в първите две срещи тази пролет за „орлетата” играха Влади Златинов и Благой Наков, но на резервната скамейка са сериозни имена като Атанас Чепилов и Мартин Тошев…

 

Spread the love