Снегът и преспите отложиха мача „Сливнишки герой“ – „Рилски спортист“

Filed under: Спорт |

58-22-01-vasil-Rosen Patnikov e edinstveniat...

Втори мач на „Рилски спортист“ бе отложен в последните 168 часа. След като двубоят с „Пирин“ (ГД) миналата неделя не се игра заради обилния сняг в Самоковско, сега пропадна и срещата на „оранжевите“ със „Сливнишки герой“.

По програма сблъсъкът в Сливница трябваше да се проведе утре от 15,00 часа, но тежкият терен на едноименния стадион не позволява да се изиграе дуелът.

„Бяхме своевременно информирани от БФС, че мач няма да има. Срещу природата не може да се върви, така че това не бе голяма изненада за нас. Поради невъзможността да тренираме на голям терен, продължаваме със заниманията в зала“, споделиха от спортно-техтническото ръководство на „Рилецо“.

Към момента единственият проблем пред наставника Петър Аджов е свързан със защитника Росен Пътников. Здравенякът продължава да изпитва болки в мускула от срещата с „Вихрен“ преди две седмици. Все пак очакванията на медицинския щаб на отбора са бранителят да бъде възстановен за следващия кръг, когато по програма представителите на рилския град приемат един от директните си конкуренти за оставане в групата „Спортист“ (Своге).

Междувременно стана ясно, че за момента от „Рилски спортист“ няма да ангажират машини за почистването на тревното покритие на ст. „Искър“, а ще се чака дебелата снежна покривка сама да изчезне. Според метеоролозите в близките дни времето ще се запази сравнително топло за сезона, така че има всички шансове половинметровите преспи да се стопят по естествен път.

 

На снимката: Росен Пътников е единственият проблемен състезател в лагера на самоковци.

 

Spread the love