Ясновидката на Самоковеца и братя Илиеви умира в мизерия, маг Рая: Ударих дъното, наричат ме дяволско изчадие, на всички предрекох разстрел

Filed under: Искам думата,Последни |

И на Косьо, и на Георги, и на Васил им казах в очите, че ще бъдат убити

59-10-01

„Помогнете ми! Умирам в мъки и мизерия!“, изплака Росица Русева. Маг Рая е жената, която направи кървавите предсказания за покушението над Ахмед Доган и зловещата катастрофа, която остави сина на Симеон – княз Кардам, в кома. Роси, известна като Маг Рая, е и жената, от чиито ясновидски способности са се ползвали повечето знакови фигури на прехода. Когато е на 13 години, близките й разбират, че има паранормални способности.
Нейна приятелка я вика при покойните братя Васил и Георги Илиеви. Роси отива в техния дом преди още сформирането на ВИС. Роси е била ясновидката и на Косьо Самоковеца. Животът на една от най-оборотните някога гадателки днес е истински ад. В потресаваща изповед Маг Рая разказа пред „Шоу” как гасне бавно и мъчително, защото живее като скот.

59-10-01 васил

– Роси, каква е причината да се свържеш с нас?
– Много съм притеснена! Страх ме е, че утре ще се събудя, потънала в лайна! Говоря ти буквално! Проблемът е следният – тръбата, по която минават фекалиите, се спука. Лайна започнаха да се стичат по стените на банята и на тоалетната ми. Фекалните води от повредената канализация започнаха да влизат и в коридора! Въпрос на дни е стаите ми да потънат във фекалии!
– Ти за пръв път направи сензационното разкритие, че живееш в… публичен дом! Доколкото разбирам, органите на реда не са трогнати от този факт?
– В апартамента над мен циганите въртят публичен дом! Като проститутки се пускат както жени, така и мъже. Това няма защо да се крие. Идват и българи, и цигани – нещо страшно е! Целта на моите съседи е да ме изгонят, за да може да пускат клиенти и в моя апартамент. Питам – как може в центъра на София да въртят публичен дом?! Нито полиция, нито прокуратура реагира! У нас проституцията не е позволена със закон. Циганите не плащат данъци, не внасят пари в държавната хазна за това, че упражняват най-древната професия.
– Едни от най-добрите разследващи журналисти са се занимавали с твоя случай, но разрешение на проблема не е намерено?
– Знаеш, че Маргарита Михнева идва тук да прави разследване. Като извади камерата, стана страшно! Циганите се нахвърлиха върху нея, замалко да я убият.
От 7 години заедно с Николай Колев-Босия се борим с тези цигани. Обиколихме телевизиите. Босия винаги ми е подавал ръка. В началото на кариерата ми той ме запозна със скандалния прокурор Николай Колев. Прокурорът видя потенциал в мен и ме спонсорираше до деня, в който го убиха…

59-10-01- косьо

– Последния път, когато се чухме, нямаше сили да говориш. Как си сега?
– Тежко болна съм. На магнитен резонанс щях да ходя. Не съм в ред. Цялата съм скована…
– Как е възможно жена като теб, която е била приближена на Георги и Васил Илиеви, на Косьо Самоковеца, на прокурора Николай Колев, да тъне в мизерия?!
– Ударих дъното! Подиграват ми се, подритват ме! Наричат ме вещица, дяволско изчадие… Защо ли?! Ами вероятно защото всички видни хора, на които съм гледала, ги убиха. Но аз на всички предсказах разстрел! Познах, че ще бъдат убити, и приживе им го казах в очите.
– Казваш, че си на дъното, но миналата година държавата ти отпускаше помощи?
– Тази година не ми дадоха социалните помощи. Казаха ми: „Ти не си социално слаба, защото даваш интервюта във вестниците, явяваш се по телевизиите“. Казах им: „Ама аз една стотинка не съм взела от тези интервюта бе, хора“. Ти можеш да потвърдиш, че съм права. Започнах да обикалям телевизиите и да искам бележки, че не съм вземала пари от тях. Ходих и при Люба Кулезич. Тя ми казва: „Роси, каква бележка да ти издам, че не съм ти давала пари за това, че си ми била гост в предаването?! Ти като ходиш на гости при приятели, те плащат ли?“ И така не можах да докажа пред социалните, че съм без доходи.
Оперирана съм от сърце. Не мога да работя. Не приемам клиенти – набедиха ме, че съм вещица. Обвиняват ме, че съм събличала хората, дето идват при мен да им гледам. Направиха ме на маскара! (плаче) Сам-сама съм! Ще умра в адски мъки тук, потънала в цигански лайна!
С колежката Гинка Иванова мислехме да направим предаване. Има един Балтаджиев. Той работи в „Пайнер“ и ни се представи като приближен на Митко Пайнера. Каза ни: „С Пайнера сме партньори. Ако всяка от вас ми даде 500 лева, ще й направя предаване в телевизията на Митко”. Аз и Гинка му броихме по 500 лева, общо 1000. Дадохме му парите на ръка и на другия ден той се покри, изчезна вдън земя! Ходих да се разправям в полицията. Оттам ми казват : „Платете си данъците за дейността „ясновидство“, тогава ще правим разследване и ще търсим измамника!“. Работата се потули, а за мен 500 лева са цяло състояние.
– Защо си дала на този измамник пари?
– Защото съм глупава. Сега нямам една стотинка! Социалните ми отрязаха помощите. Като на инвалид през зимата ми даваха 350 лева за ток. Циганите ходили и ме наковладили пред службите, че ми идват приятелки да им гледам. Казвам ти: трима внуци имам и две деца, нека внуците и децата ми да умрат, ако от Нова година насам е идвал вкъщи някой да му гледам!
От напрежение припадам. Докторът ме пита откъде е тази епилепсия при мен. Вика: „Нещо страшно си преживяла!“ Казах му: „Докторе, да ти кажа как живея, какъв тормоз, нямам думи“. Напоследък, като припадам, се напишквам.
Вкъщи водата не може да се пие, защото е пълна с лайна. Затова ходя да си наливам минерална вода. Последния път припаднах пред чешмите. Хората се изплашили. Помислили, че съм умряла. Като припадам, е нещо страшно, случва се да имам и гърчове! При последния припадък си прехапах езика.
– Няма ли кой да ти помогне в тези трудни моменти?
– Никой не ми помага, сама се оправям. Припаднах при сърдечния лекар, докато ми правеше изследвания. Отидох при проф. Рашева в ИСУЛ. Тя потвърди, че имам епилепсия. „Трябва ти спокойствие“, ми каза. Написа ми рецепта. Казвам й: „Моля ви се, не ми изписвайте лекарства – няма с какво да ги купя“. Професорката вика: „Ти си феномен! Няма човек с твоите тежки диагнози, който може да живее и два дена без лекарства!“
– Откъде намираш сили да живееш в тази къща на ужасите?
– И аз се чудя как още съм жива… Къщата е пред разпад, вече няма входна врата. Хубавата желязна врата на къщата я няма. Циганите я продадоха. Аз живея на първия етаж. На апартамента си съм си сложила желязна врата, като сто пъти сменях патрона.
– По твой сигнал в полицията е правено разследване за дете, което живее в семейството, обитаващо апартамента над теб…
– Така е. Разследването за детето аз го предизвиках. Циганинът, които живее над мен, е сводник. Предоставя втория етаж за секс услуги. Ей тоя преди време започна да живее с една бременна красива българка. За пред хората бяха семейство. Съседите останаха с впечатление, че двамата живеят на семейни начала. Циганинът накара момичето да проституира още докато беше бременна! Тя не можеше да издържи на напрежението и се друсаше. Но роди здраво дете. 20 дни след раждането умря. Сега сводникът взима помощите за детето, защото се писа негов баща. Това не му пречи да си води любовник и да върши срамни работи пред очите на детето. А то вече поотрасна, на училище трябва да ходи, но ходили ли, не ходи ли, не се знае. И е хубаво – бяло, със сини очи, дете за чудо и приказ! Не можех да гледам как то живее в тези ужасяващи условия, подадох сигнал в социалното министерство и си навлякох страшна беля. Циганите ме спукаха от бой и ме заплашиха с убийство. Какво да правя сега?! Пари нямам, инвалид съм и съм сам-сама…

 

Снимките

1 Маг Рая

2 Васил Илиев

3 Косьо Самоковеца

 

Spread the love