Бялата смърт прибра 3-ма в Кюстендилско! Намериха вкочанени Станимир Димитров и единствения му син след 6 дни издирване, ловно куче откри трупа на Надежда Тренчева

Filed under: Кюстендил |

5555555 copy
Три жертви взе снегът в Кюстендилско. Близо седмица полицаи издирваха баща и син в района на село Дождевица. 80-годишният Станимир Димитров и 40-годишният му син Красимир тръгнали с влак от родния им град Перник, за да посетят семейната им вила в кюстендилското село. Още при слизането им в Дождевица машинистът ги предупредил, че районът е труднодостъпен и е почти невъзможно да достигнат до къщата си. Въпреки това двамата решили да поемат риска. Ден след изчезването им, на 8 март, семейството подало сигнал, че двама мъже са в неизвестност. В продължение на 6 дни търсене и проведени оперативно-издирвателни мероприятия Станимир и Красимир са намерени вкочанени по пътя от жп спирката към махала Грамаге. Труповете им са закарани за аутопсия в кюстендилската болница. При направения оглед следи от насилие не са установени. Най-вероятната причина за смъртта е измръзване в преспите, коментираха криминалисти.

60-01-08 Stefan Kotev

„Двамата вероятно са седнали да си починат, защото до телата им са открити чанти с провизии. Аз възрастният мъж не се сещам кой е, но хората от селото ми казваха, че често идвал за курбаните. Вие нямате си представа за каква обстановка става въпрос. Мястото е планинско, те след дождевската спирка е трябвало да вървят пеша 2 километра. Мъжът ми е ловец и ми разказа, че там в района стои още първият сняг. Чудя се какво ги е накарало да тръгнат на 8 март в това лошо време, не следят ли прогнозата за времето? Те никога не са идвали през зимата. Дори си забравили и мобилните телефони, та съпругата и майка звъннала на един местен жител да провери дали къщата свети, след като двамата не се прибрали нито в сряда, нито в петък. Като й казал човекът, че не свети, тя се притеснила и ме откриха. Двамата мъже бяха натоварени с шейни от спасителите от „Бедствия и аварии“. Говорим за 70-80 сантиметра сняг“, заяви кметският наместник на село Дождевица Цветанка Кьосева. Населеното място е разположено на 19 километра от Кюстендил. Мястото, където са открити телата, е изключително усоечно. Дори джипито на селото д-р Соня Иванова останала изненадана какво е накарало възрастният мъж и синът му да тръгнат за вилата в това лошо време. Обикновено Станимир идвал 3-4 пъти в годината. Съпругата му била с няколко години по-възрастна. Имала редица сърдечни заболявания. Местните се притесняват как ще реагира при научаването за трагедията. Красимир бил единствен син на семейството. “Все още не са дошли резултатите от аутопсията, но със сигурност не може да се говори за насилствена смърт. По телата не е открита и една драскотина. Аз не съм ходила за разпознаване, защото не ги знам хората“, допълни Цветанка Кьосева.
В същия ден беше открит трупът и на 76-годишната Надежда Тренчева от кюстендилското село Пиперков чифлик. Жената изчезнала на 13 март от дома си. Въпреки усилията на близки и роднини тя не е била открита. В неделя вечерта мъж с ловно куче, извел го на разходка и тръгнал да нагледа овошките в село Слокощица, се натъкнал на трупа. Четириногият любимец открил жената, сподели кметът на село Пиперков чифлик Стефан Котев. „Тя живее със син и дъщеря, но е напуснала къщата много рано сутринта и след това те са сигнализирали“, каза селският първенец. Бабата лежала встрани от пътя в землището на селото. При извършения оглед следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.

Снимките:

1 Надежда Тренчева

2  Стефан Коте

 

 

Spread the love