Щафетата на „Соколец“ (Самоков) се пребори за сребро на финалите в Габровския Балкан

Filed under: Спорт |

Даниела Жаркова и Петър Бранков блестят по 2,5-километровото трасе, първи финишира дуетът на „Сърнена гора“

60-23-01-vasil1-Daniela Jarkova i Petar Brankov vdiasno...

Самоковската щафета Даниела Жаркова – Петър Бранков спечели сребърен медал на републиканското първенство по ски ориентиране, състояло се в околностите на х. „Горски дом“ в околностите на местността Узана край Габрово. Надпреварата се проведе при голям интерес, като се сбъднаха очакванията на организаторите за пълни групи в отделните възрасти.

Въпреки мъгливото време и острия порив на вятъра представителите на клуб „Соколец“ изминаха сложното 2500-метрово трасе в полите на Стара планина за 1:43,13 ч, като изостанаха с 8,25 минути от победителите Стоянка Ангелова – Милен Миланов („Сърнена гора“ – Стара Загора, 1:35,38 ч). Трети остана тимът на „Компас“ (Раднево) – Павлина и Слав Илиеви, пресекли финалната линия с резултат 2:03,12 ч.

„Доволни сме от второто място в смесената щафета, но ни се искаше естествено да сме на върха. Дано догодина да имаме повече късмет и вече да гледаме съперниците си от най-високото стъпало“, пожела си след края на държавния шампионат призьорът Бранков.

Жаркова добави още едно сребро от шампионата – в спринта на 1700 м. Опитната състезателка финишира за 25,10 мин, допускайки пред себе си единствено бъдещата шампионка Стоянка Ангелова („Сърнена гора“).

В спринта на 3000 м пък младата надежда на самоковци Николай Велков се пребори за бронзовото отличие. Велков се качи на подиума с време 43,01 мин, изоставайки на 3 минути от втория Петко Милев („Браун тим“, Велико Търново) и на 8 мин от първенеца – Стефан Михайлов („Бачо Киро“ – Дряново).

 

На снимката: Даниела Жаркова и Петър Бранков (вдясно) миг след награждаването. Между тях е председателят на „Соколец“ Петър Чешмеджиев.

Spread the love