Самоковският бордист Петър Гьошарков блесна с две титли в рамките на 24 часа

Filed under: Спорт |

18-годишният талант спечели държавното в Боровец и старта от ЕК в Щръбске плесо

  • 67-23-01-VASIL1-Snimka1

Асът на „Бороборд“ Петър Гьошарков грабна титлата на държавното първенство по сноуборд в дисциплината слоупстайл в курорта Боровец. 18-годишният самоковец бе почти безгрешен по трасето и с отлични скокове и точни приземявания не остави никакъв шанс на конкурентите си. С впечатляващата си спортна форма националът побърка от щастие феновете си на финала, които го дариха с топли аплодисменти и прегръдки.

Подгласници на Пепи на почетната стълбичка станаха Симеон Митрев („Бороборд“) и Георги Пелтеков (А-Team). Гьошарков и Митрев са първи и в класирането при юношите.

При жените превъзходството на „Бороборд“ бе още по-осезаемо. На най-високото стъпало се изкачи Бетина Кичукова, следвана от съотборничките си Росина Ганчева и Михаела Варошкина. Триото обра точките на съдиите с правилна линия и отлична скорост.

При девойките титлата отново спечели Кичукова, пред Варошкина и Димона Савчова („Бороборд“).

Организаторите на републиканското първенство – федерацията по ски и фирма „Бороспорт“, останаха удовлетворени от масовото присъствие и високите резултати на участниците и си пожелаха още по-успешен шампионат догодина.

Само 24 часа след като триумфира на Боровец пък, Пепи Гьошарков блесна и на ниво Европейска купа. Талантливият сноубордист спечели старта в известния словашки ски център Щръбске Плесо. Това е най-доброто класиране на Гьошарков в старт от Европейската купа през сезона. Досега той имаше едно второ място на слоупстайл в Капаоник (Сърбия) в началото на март.

„Пепи направи страхотно впечатление с изявите си в Словакия и заслужено фокусира вниманието върху себе си. Дано да продължава със силните си изяви и занапред“, похвали шампиона главният треньор на националите Виктор Жеков.

Най-добрата ни бордистка и дъщеря на Жеков – Александра Жекова, също коментира недвусмислено изявите на Гьошарков, написвайки в страницата си в социалната мрежа: „Пепо Гьошарков с победа в Европейската купа по Slope style в Словакия!!! Паздравления!!!“

 

На снимкa: Героят Гьошарков (в средата) на почетната стълбичка на победителите в Боровец… и в Словакия.

Spread the love