Червените младежи на Перник почетоха 90-годишния юбилей на антифашиста Данаил  Бонев, забиха стопове по дупки из улици на Благоевград, Кюстендил и София

Filed under: Перник |

1111111 copy

Ветеранът от Втората световна война и антифашист – дълбоко уважаваният Данаил Бонев, покани на своя 90-годишен юбилей представители на Младежкото обединение на БСП-Перник. За нас бе чест и гордост да сме негови гости, казаха младежите.

После  младежите от БСП от областите Перник, Благоевград, Кюстендил и София заедно с граждани от кв. „Ралица” проведоха акция на една от главните улици в квартала – ул. „Стара планина”. Младите хора поставиха символичен знак STOP в огромна дупка на улицата, точно при пресечката под магазин „Юлиана” (ул. Ст. Заимов). Идеята е тази неравност, предполагаща към ПТП, тъй като заема цялата дясна лента за движение, да получи внимание от компетентните органи, т.е. от общината и да бъдат пренаредени паветата.

„С този изработен от нас знак искаме да кажем СТОП на дупките по улиците, СТОП на отпадъците, в които е потънал кв. Ралица и не само той, защото сметоизвозването е под всякаква критика и главно – СТОП на невниманието към по – малките квартали.”, споделиха от Младежкото обединение на БСП. Акцията беше подкрепена от общинските съветници от БСП Николай Николаев и Милена Милошева, която живее в този квартал.

Събралите се граждани сигнализираха за същите по големина изровени пространства и при VII ОУ „Г. С. Раковски” – там, където се пресичат улиците „Стара планина” и „Оборище”. „Виждаме, че се поправят дупки, примерно на ул. „Софийско шосе” и бихме искали и на нашия квартал да се обърне внимание”, сподели млад мъж. Също така, жителите на улиците „Ст. Заимов” и „Рила” казаха, че когато вали силен дъжд, цялата вода от Голо бърдо се излива в техните дворове и къщи, което е немислимо за град в XXI век.

Младежкото БСП от няколко месеца реализира подобни мероприятия в квартали и населени места, като това е четвъртата такава инициатива в града.

 

 

Spread the love