Ени Лефтеров обедини целия ОбС, застави кмета Чимев да плюе върху глобата си и лично да узакони незаконната бариера на частната болница, пълнят черна каса с двулевки от честни дупничани

Д-р Матей Попниколов даде тон за мощно „да” на ГЕРБ съветниците на своеволието спрямо простосмъртните пациенти

Дупничани питат: Каква е цената на тази подкрепа за неформалния вожд на Общинския съвет Ени Лефтеров, с какво ГЕРБ съветниците са по-различни от бизнес групата на Лефтеров?

Журналисти платиха 2 лв., за да минат зад бариерата, но касова бележка не получиха

284-01-lefterov - vasil banski copy

Председател на Общинския съвет в Дупница вчера се оказа не легитимно избраният от БСП, ЛИДЕР и ОДБ Костадин Костадинов, а неговият работодател – съветникът д-р Ени Лефтеров. Докторът обедини целия Общински съвет и дори застави кмета на Дупница Методи Чимев да му внесе докладната записка за узаконяване на очевадното му нарушение, а именно да постави бариера на улицата пред болницата си и да сурвака с такса от 2 лв. болни и обикновени граждани, преминаващи по улицата покрай болницата му.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът Методи Чимев го глоби за това със символичните 300 лв., а на сесията се извъртя на 180 градуса и лично внесе заявлението му за узаконяването й.

70-01-01-DSCN9725

Сега гражданите по закон трябва да си заплащат такса на частната болница, за да минават свободно по улицата. „Къде по света го има такова дране и къде уж опозиционни лидери, какъвто е кметът Методи Чимев от ГЕРБ и лидерът на ОДБ Ени Лефтеров, се съюзяват, за да узаконяват незаконни действия?

70-01-daniela gurova  new copy

Как е възможно ГЕРБ да подкрепи Лефтеров, неформалния вожд на Общинския съвет, и каква е цената на тази подкрепа?, звъняха в редакцията на вестник „Вяра” десетки възмутени граждани, проследили сесията по местната телевизия.

70-01-popnikolov matei copy

„Тази такса се събира в продължение на доста време абсолютно незаконно и избираемо се допускат автомобили по улицата. Освен това лекарите от болницата на Ени Лефтеров не плащат такса, тя се заплаща най-вече от простосмъртни пациенти.

70-01-radoslav boukliiski copy

Необяснимо е защо кметът Методи Чимев внесе докладната, поискана от Лефтеров, при положение че и докторът в качеството си на съветник от ОДБ може да си я внесе сам.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Докладната може да внесе и всеки един от групата на Лефтеров, която се състои от 6-има общински съветници. Ени Лефтеров име на разположение и председател на ОбС в лицето на Костадин Костадинов – управител на неговата болница, който също може да свърши тази работа.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Използвайки като вносител кмета Чимев, Ени Лефтеров демонстрира своето превъзходство над ГЕРБ, над общинското ръководство на ГЕРБ, областното ръководство на ГЕРБ и на практика показва кой ръководи парада, категорични са дупничани. Как е възможно кметът Методи Чимев да вади Лефтеров от тежката ситуация, в която сам се беше поставил, слагайки бариера и забранявайки движението по улицата, по чие разпореждане е поставена тази бариера?

70-06-07-PRENOSDSCN9698 copy 70-06-07-PRENOSDSCN9700 copy 70-06-07-PRENOS 3062 copy

Къде отиват парите от такса по 2 лв., за които не се дават касови балежки?”, питат граждани. На сесията се стигна дотам, че служителите на Ени Лефтеров – ОбС председателят Костадин Костадинов и ГЕРБ съветникът д-р Матей Попниколов, улисани в поръчението да мине докладната записка, забравиха разпореждането за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и не само подкрепиха докладната записка, като гласуваха „за”, но и направиха изказвания, с които убеждаваха останалите съветници да я подкрепят. Всички общински съветници от ГЕРБ гласуваха „за”. Единствен против се изказа Методи Стойнев и гласува „против”.

70-06-07-PRENOSDSCN9709 copy 70-01-IVAN BUCHOV copy 70-06-07-PRENOS copy

Той заяви, че няма да подкрепи искане на частната болница да сложи премеждие на улица, ограничаваща движението на граждани и преодоляването да става срещу заплащане. Стойнев бе категоричен, че това е недопустимо, защото улицата не е частна собственика на болницата, а публична общинска. Методи Стойнев поиска по въпроса становището на юристите Иван Бучов и Милен Попов. Иван Бучов заяви, че това е законно, при което Методи Стойнев поиска и от другия юрист Милен Попов позицията. Но председателят Костадин Костадинов отказа да предостави думата на юриста, предугаждайки становището му. Това предизвика Попов да слезе от трибуната и да се отправи към Бучов с думите: „Защо говориш глупости, докладната противоречи на Закона за пътищата. Това е път, отворен за обществено ползване, и няма закон, който да дава възможност Общинският съвет да ограничава това ползване”. Методи Стойнев поиска Милен Попов да се изкаже, за да се чуе истината от микрофона, но Костадинов се направи на глух.

Със случая би следвало да се занимае шефът на КАТ в Дупница Радослав Боюклийски, Икономическа полиция и дори лично началникът на полицията в Дупница Валентин Гълъбов. Но всички те си правят пас, възмущават се дупничани. Със случая би следвало да се заеме и Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси с председател Йонко Гергов. Вчера Гергов беше потърсен за коментар, но телефонът му беше изключен, очакваме неговата позиция по казуса. Тя трябва да установи налице ли е служебна зависимост между заявителите Ени Лефтеров и общинските съветници – негови подчинени, Костадин Костадинов и Матей Попниколов, участвали в гласуването и подкокоросвали другите съветници да гласуват.

Междувременно журналисти заснеха в четвъртък, ден преди сесията, как функционира бариерата при частната болница и как срещу 2 лв. без касова бележка те успяха да се придвижат по улицата.

25-09-01 valentin-galabov

След скандалната сесия към кмета Методи Чимев напират серия въпроси: Колко пари е получила община Дупница от тази бариера? Колко пари са влезли в касата на Ени Лефтеров и защо няма касови бележки? Не е ли смешна наложената символична глоба, с която Чимев уж ужили за пред хората доктора с 300 лв.? Не следваше ли след глобата първо незаконната бариера да бъде премахната и след това, ако се налага да има бариера, да се предприемат действия за поставяне на съоръжение и да се гласува такса, която обаче да не влиза в касата на Лефтеров, защото улицата не е негова, а в касата на общината срещу касова бележка?

20-03-01-Taushanski

Защо, господин Чимев, сам внесохте предложението за узаконяване на скандалната бариера? Колко зависими от частната болница на Лефтеров са всички общински съветници от ГЕРБ, БСП, ЛИДЕР, ОДБ, независимият Първан Дангов, Силвия Овчарченска и останалите членове на ОбС? С какво са по-различни ГЕРБ съветниците от бизнес групата на Ени Лефтеров? Не са ли това действия на съветниците, насочени срещу ГЕРБ, но подкрепени от всички съветници от ГЕРБ, ГЕРБ не си ли прави политическо сепуко, както и на общинското и областното ръководство на партията?

Очакваме отговорите от кмета Методи Чимев и тридесетте общински съветници на добре известните им редакционни имейли, както обикновено обичат да отговарят.

Казусът сега ще бъде пренесен пред областния управител Виктор Янев и шефката на прокуратурата в Дупница Даниела Гюрова, които следва да кажат дали е допустимо въвеждане на постоянно във времето ограничение за придвижване по път – публична общинска собственост.

 

Гражданин и журналисти се питат дали гласуването за узаконяване на Лефтеровата бариера не е цената за оттегляне на докладната записка от Костадин Костадинов за отмяна на избора на доктор Любомир Таушански за шеф на общинската болница. Вчера трябваше съветниците да гласуват отстраняването на Таушански и насрочването на нов конкурс, тъй като конкурсът, на който той се яви, се оказа незаконен.

 

Костадин Костадинов – управител на частната болница, мотивира оттеглянето на докладната с юридически проблем, а такъв нямаше и самият той не го съобщи. Групата на ОДБ начело с Костадинов и Ени Лефтеров наложи своето виждане и по следваща точка от дневния ред и всички съветници вкупом забравиха стратегията, която бяха приели, като решиха преместваемите обекти във ВИП зоната да бъдат премахнати не веднага, а от първи юли тази година. Това го решиха общинските съветници единодушно, като с изпълнението по премахването натовариха Методи Чимев. На практика непосредствено преди изборите той следва да изпълни решението на Общинския съвет, защото е задължен да започне да бута преместваемите обекти на пъпа на Дупница, чиито търговци плащат смешните 38 лв. наем на общината с благословията на екскметовете Първан Дангов и Атанас Янев. Техните колеги от ГУМ плащат за подобно пространство търговска площ по 200-400 и 600 лв. на месец. Съветниците от ОДБ, ЛИДЕР, БСП се сетиха, че ако няма преместваеми обекти на площада, няма да има царевици, близалки, сладкиши, семки, фъстъци, пуканки, дрънкулки в центъра, което изведнъж силно ги притесни. Как в летния пек няма да могат те да се разхладят с един сладолед на площада, а ще трябва да го прекосяват целия, за да си купят. Най-вероятно на следващото заседание ще бъде входирана докладна, предвиждаща многобройни изказвания, обезсмислящи въведената забрана за преместването на обектите от центъра. Съветниците предвиждат да позиционират всевъзможни преместваеми съоръжения за пуканки, фъстъци, сладоледи, но същественото в случая е, че настоящите павилиони ще бъдат премахнати, за да бъдат позиционирани нови.

Общинските съветници приеха решение за продажба на земеделски земи в землището на селата Бистрица и Яхиново. За земите в село Яхиново съветниците от ОДБ, ЛИДЕР и БСП скочиха с твърдението, че цените са много високи – 10 000 лв. за декар. Вергил Кацов от ОДБ дори се изцепи: „Тези цени са по-високи дори от тези във Франция, как е възможно оценителят да дават подобна висока оценка на земите”. Ядосан,той твърдеше, че по този начин земите няма да бъдат продадени и възропта, че има само един оценител – инж. Д. Митов. Същият обаче забрави решенията на Общинския съвет от миналия мандат, в които той беше един от най-активните, когато двама оценители се надпреварваха в следното – единият оценява общинската хижа „Стил” много евтино, а другият оценява подобренията, направени там от наемателя кандидат-купувач, много скъпо. И като се тегли чертата, следваше, че купувачът на хижата, кръстникът на Вергил, тогава действащ общински съветник Иван Ибришимов и съдружникът му П. Дангов, закупиха хижа „Стил” в курорта Паничище за символичната сума от 100 000 лв. Тогава Вергил Кацов не възропта.

Граждани на Дупница твърдят, че Вергил Кацов е един от собствениците на кокетния хотел „Стил”, за което обаче засега няма представени доказателства.

21-12-13-metodi stoinev copy

В изказването си Кацов заяви, че не знае по-справедлива и честна продажба на общински имоти от продажба на публичен търг с явно наддаване и адмирира кмета, че имотите ще бъдат продавани по този начин. В същото време Кацов следва да отговори защо подкрепя в продължение на 5 години продажбата на общинска собственост от времето на Атанас Янев и Братя Галеви и гласува 300 продажби все чрез конкурс с един участник, които пак по неговите думи се явяват по-нагласени и по-възможни за манипулация. Защо Кацов не подкрепи нито веднъж предложенията за провеждане на търгове за продажба на общинско имущество в предишния Общински съвет, командван от Братя Галеви?

Снимките:

1 Ени Лефтеров

2 Методи Чимев, Силвия Овчарченска и Костадин Костадинов

3 Адв. Милен Попов

4 Даниела Гюрова

5 Д-р Матей Попниколов

6 Радослав Боюклийски

7 и 8 Търговците от централния площад дойдоха на сесията с надеждата да запазят павилионите си.

9 Асен Пилев от ГЕРБ и Лорета Николова от ОДБ гласуваха „за”.

10 Съветниците от ГЕРБ – отдясно на ляво, Йордан Йорданов, Емил Панчев, Матей Попниколов, Иван Фулев, Илианка Пилева, Атанас Василев гласуваха за Лефтеровата бариера.

11 Бизнес групата на Ени Лефтеров – Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Иван Шопов от БСП и зеленият Йонко Гергов.

12 Лидерът на БСП Станислав Павлов

13 Независимият Първан Дангов

14 Георги Пехливански

15 Юристът Иван Бучов

16 Валентин Гълъбов

17 Съветниците от ГЕРБ, ЛИДЕР и БСП гласуваха със „за”.

18 Д-р Любомир Таушански

19 Съветникът Методи Стойнев единствен беше против.

 

Spread the love

Коментар за: Ени Лефтеров обедини целия ОбС, застави кмета Чимев да плюе върху глобата си и лично да узакони незаконната бариера на частната болница, пълнят черна каса с двулевки от честни дупничани

  1. Абе , тези всички са се омотали като свински черва . А щом Раде е станал началник КАТ ,значи държавата е много зле !

    е такъв цирк ,няма...
    2015/март/28 at 0:09 AM