Жените от склада и магазина на рудник „Христо Ботев” в Бобов дол се ожалиха с писмо до Ковачки: „Министъра” на Огнян Зарев ни тормози ежедневно, преди отпуска поръча: Като се върна, тези трите да ги няма, едната искам в болница, другата в лудница, третата в гробищата

Filed under: Бобов дол,Дупница |

Ася Крумова заби шамар на Владимир Добринов след думите: Пак ги направих луди

74-01-01 Огнян zarev

„Министъра” на бившия шеф на „Въгледобив Бобов дол” Огнян Зарев – Владимир Добринов, тормози ежедневно служителките в склада и магазина на рудник „Христо Ботев”. В опит да спрат атаките жените се ожалиха с писмо до собственика Христо Ковачки, с което вестник „Вяра” разполага.

„Крадли” и „айдуци” са само част от обидите, сипещи се по адрес на жените, които ежедневно стават свидетели на своеволията на механика Добринов. Омразата му към тях стигнала дотам, че преди да излезе отпуска, той се обърнал към зам.-началника АТТ Красимир Костадинов с думите: „Красе, излизам отпуска, като се върна, тия трите да ги няма тука. Искам едната в болница, другата в лудницата, третата в гробищата. Яко тормоз на тия”, четем изповедта на потърпевшите в писмото до Ковачки.

За тази „заръка” са уведомени Огнян Зарев и началникът на рудника Милчо Вучков.

74-01-01 Ковачки

Освен злостните обиди в писмото са описани и конкретни своеволия на Добринов с имуществото на рудника. Министъра докарал шест външни гуми втора употреба в склада, свалени от някакъв фургон. Той обяснил, че за тях няма да дойде документ. Седмица по-късно обаче се появява фактура за чисто нови гуми от фирма „Диана”. Жените се оплакали на Вучков, а той съобщил на тогавашния шеф Огнян Зарев. Цената на една такава гума варира между 500 и 600 лв. В крайна сметка гумите са заприходени като втора употреба с нова фактура.

От склада се оплакват на Ковачки, че се изписват и нови части, които обаче така и не стигат до машините. Такъв е случаят с изписан амортисьор, който трябвало да бъде монтиран. По-късно е дадена заповед да се залепи старият. Новия обаче никой повече не го видял. На фона на това Владимир Добринов не пропуска да нарече колегите си „крадли” и смело заявява пред всички началници, че „като се прави ново кабаре, старите курви – вънка.” Същият този човек, според написаното в писмото, използва техниката на рудника за лични цели. Със служебно мерцедесче кара гуми за монтаж до Дупница, пътува с него до Мала Фуча, а ако му се наложи да си бърка бетон, служебният кран винаги бил на разположение. В рудника се говори, че през работно време Добринов е водил работници да му вършат частна работа.

74-01-01 002

Проверка пък е стартирана, когато изчезнал около тон стомана. Следва доклад до шефа за проверка по случая. Монтьори и шофьори говорили, че в ранчото на Добринов има стомана. Когато се вдига повече врява, стоманата се възстановява. Шефът на рудника наредил липсата да се опише. Зарев заплашил с проверки от офиса и предупредил в склада всичко да се оправи.

Проверката е извършена от Гигова и Велинов и взривява спокойствието в рудника. Установява се налични въздушни филтри за ХБ. В момента на проверката се закупуват още нови филтри. Проверяващите вземат фактурите и съставят констативен протокол за действията на Добринов, като Гигова казва пред началника Вучков, че ще заяви на Огнян Зарев, че Добринов „не може да бъде механик”, пише в писмото.

Тази случка обаче води до среща „на високо равнище” при Огнян Зарев, на която присъства началникът на рудника Вучков, склададжийка и Добринов. Там склададжийката е обвинена от Зарев, че работи срещу него. Тя обаче отвръща на удара, като посочва злоупотребите на Добринов.

На другия ден на жената е връчена заповед със забележка, тя е наказана и с 40 лв. глоба. Коментарът на Огнян Зарев бил: Щом Вучков е улав да я държи на работа, започнете да пишете и ще я уволним.

Така стартира залп от рапорти на Добринов срещу жената, в резултат на което й е написано предупреждение, а заповедта за дисциплинарно уволнение е заложна в компютъра в „Личен състав” без дати.

В присъствието на председателката на КНСБ на оперативка с шефовете на рудника Добринов пък публично изразил задоволството си от поредното си геройство с думите: И днес успях да разплача склададжийките, да ги направя луди. Тогава една от служителката в рудника Ася Крумова му ударила шамар.

74-01-01 MINA 001

Тормозът над жените в склада ги удря и в джоба. Те са лишени от финансови стимули, ръководството им се присмива с ДМС от по 1-2 лева.

На фона на това Добринов обвинява склададжийките, че крадат масло и конкретно, че една от тях с размерената кофа си купила апартамент в София. Това принудило жената да занесе нотариалния акта на апартамента на дъщеря си на Огнян Зарев, за да докаже, че имотът е дарение от девер й за това, че е гледала две години болен човек.

Хората говорят, че съседка на Добринов го съди, защото кучето му нахапало внучето й. Той обаче разказвал на всеослушание, че е бил спокоен, че няма да отнесе глоба, защото прехвърлил парите си и на негово име няма нищо.

Огнян Зарев вече не е шеф на „Въгледобив”, но Владимир Добринов все още е на работа.

Имената на жените, написали писмото до Ковачки, остават в редакцията.

Снимки:

1. Огнян Зарев

2. Христо Ковачки

3 и 4. Писма до Ковачки

Spread the love

7 коментара за: Жените от склада и магазина на рудник „Христо Ботев” в Бобов дол се ожалиха с писмо до Ковачки: „Министъра” на Огнян Зарев ни тормози ежедневно, преди отпуска поръча: Като се върна, тези трите да ги няма, едната искам в болница, другата в лудница, третата в гробищата

 1. Тея мърли Вангеловите що не кажат на Ковачки ,как сина на Цеца ежедневно изкарваше с личната си кола туби с масла резервни части за булдозери и автомобили от склада и ги продаваха по заявка или ги връщаха отново в склада, като новозакупени с фалшиви фактури и си прибираха парите.Кражбите на масла е нещо страшно .Синът изпълнява всички поръчки за масла в региона.Е ясно е че апартамента в \софия е придобит с тези пари и още много други неща за които съответните органи е необходимо да и извършат проверка. Време е Ковачки да разбере истината а тя е лесна за доказване има и снимков материал.

  свидетел
  2015/април/07 at 10:31 AM

 2. Оставете я тая да си пише глупостите. Важно е кой и е поръчал статията, и защо? всички треперят, избори идат.

  Боят се. ЗАРЕВ Е КМЕТА!!!!!!

  ВАЖНО
  2015/април/03 at 18:53 PM

 3. Лиде,ни Зарев, ни министаро са у мината от година и половина. Стига си чеша езико, напиши как крадне Красе у мината. Нещо актуално

  стара история
  2015/април/03 at 18:49 PM

 4. а аз се чудим защо мравката купи нов камион за толкова много пари ,а той имал защо да краднат повече кюмур,а и долистовци с тея 5 тира тоя овчар добре се е ориентирал с по 100 тона на ден,а ние бъхтаме за 400 лв

  почитател на ВРЯВА
  2015/април/02 at 19:46 PM

 5. някой пак ти е дал фалшива и стара информация,пак те направиха за СРААААМММММММ

  почитател на ВРЯВА
  2015/април/02 at 19:19 PM

 6. У ТАЯ СРАМ НЕМАААА,НЕМА И ДА ИМА.НЕ ЗНАЕ КАК И ДА СИ ПОДРЪНЧИ.ЩО ЯДЕШ СА КУРО И НА МИНИСТЪРО,ТОЙ НЕ Е НА РАБОТА ОТ 6 МЕСЕЦА,С ТОВА ЛИ СИ ЗАПЪЛВАШ ПРОПАДНАЛИЯ ВЕСТНИК.ПРОПАДНАЛИЦА СИ ТИИИИИИИИИ И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ

  почитател на ВРЯВА
  2015/април/02 at 18:56 PM

 7. Лидо,Лидо,ма тоя Зарев много ти липсва май???Хубавец е нали?Добре че му туриш снимката у вестнико,та некой белким го купи,иначе и за тоалетна хартия не става тоя вестник.Жалко изчадие,спри се най-сетне,не се ли срамуваш от себе си най-сетне????

  смешко
  2015/април/02 at 18:42 PM