БСП набеляза бившия зам.-губернатор Костадин Дурчов за кандидат-кмет на Банско: Георги Икономов е много силен противник, курортът има нжда от втори лифт

Filed under: Банско,Благоевград,Разлог |

В Разлог кандидатът на партия ГЕРБ отново е Красимир Герчев

75-02-01  Дурчов

Бившият зам. областен управител на Пиринско Костадин Дурчов ще е кандидатът на БСП за кмет на Банско, научи „Вяра”. Според наши сигурни източници той е номиниран за поста от голяма част от организациите в града.

251-01-08 Georgi-Ikonomov-Kmet-na-grad-Bansko04

По този начин, ако това се окаже вярно, наесен Костадин Дурчов ще се изправи в битка за кметския пост на общината срещу сигурния и вече обявен кандидат на ПП ГЕРБ Георги Икономов. В Банско това ще е основната битка за градоначалническото място, идните дни са очаква и останалите политически формации също да обявят участниците си в кандидаткметската надпревара, но засега яснота около тях все още няма. Потърсен за коментар по темата, самият Костадин Дурчов остана изключително изненадан от новината и лаконично коментира, че я научава от нас. „Засега никой не ме е потърсил, за да ми отправи подобно предложение.

21-08-01  Krasimir Gerchev Kmet na Obshtina Razlog

Имам сили и потенциал да се включа в кметската надпревара на изборите през есента. Решението обаче предстои да бъде взето на общо събрание на партията, което се очаква да се проведе в средата на този месец или най-късно в началото на сладващия. Самият аз си давам сметка, че ако в действителност аз бъда кандидатът на БСП за кмет в Банско, двубоят ще бъде изключитлено оспорван. Настоящият управник на града и сигурен кандидат за местния вот от ГЕРБ Георги Икономов е силен противник. Той има своите качества, хората го познават, запознат е с проблемите на Банско и общината като цяло. Вече има зад гърба си един мандат като кмет, което му дава сериозна преднина”, категорично заяви К. Дурчов. На въпроса ни кои са най-належащите проблеми за решаване в курортаната община, той конкретизира: „На всяка цена трябва да се завърши вече започнатият воден цикъл, изграждането на втория кабинков лифт също е сред най-неотложните проблеми, разширяването на ски зона Банско също не търпи отлагане и редица други подобни неща. Всичко това трябва да се завърши, за да може цялата община да се развива и просперира занапред”, подчерта Костадин Дурчов. В Разлог кандидатът на партия ГЕРБ ще е отново Красимир Герчев, за номинациите на останалите партии нищо все още не се говори.

Снимките:

1 Костадин Дурчов

2 Георги Икономов

3 Красимир Герчев

 

Spread the love