Италиански археолози възстановят древна Германея, навиват кмета Сашо Иванов да направят публично дружество в Сапарева баня

Рикардо Омбони и Мирко Бонтакио впечатлиха д-р Галина Грозданова от РИМ – Кюстендил с проекта си

75-06-01 304 copy

Италиански архитекти, археолози и дизайнери дойдоха на крака в Сапарева баня, за да представят идеите си на кмета Сашо Иванов за възстановяване на древна Германея. Италианските специалисти Рикардо Омбони и Мирко Бонтакио бяха посрещнати от кмета и неговите заместници Радка Георгиева и Васил Маргин. На срещата присъстваха общински съветни и водещи археолози от РИМ – Кюстендил.

75-06-01 301

Италианските специалисти направиха презентация на вече реализирани свои проекти и предлажиха на община Сапарева баня създаване на съвмесно публично дружество и изготвяне на европейски проект. Дискусия с италианския eкип проведоха специалистите от кюстендилския музей начело с д-р Галина Грозданова.

75-06-01 308

При спазване на всички български правни процедури РИМ – Кюстендил ще подкепи проекта, стана ясно още от срещата. Сашо Иванов заяви: „Една смела мечта е на път да се реализира, археолозите и общинските съветници ще решават как да се случи това. Ние сме длъжни да възстановим Германея и да оставим този уникален паметник на поколенията”.

=

Spread the love

2 коментара за: Италиански археолози възстановят древна Германея, навиват кмета Сашо Иванов да направят публично дружество в Сапарева баня

  1. Пак ще има пране на пари от програмите

    SSSSS
    2015/април/03 at 17:12 PM

  2. Пак ще има пране на пари от програми

    SSSSS
    2015/април/03 at 17:12 PM