Полицаи разбиха оранжерия за канабис в Селище, кметът Благой Панайотов: Антон живее в наследствена къща, досега не е създавал проблеми

Filed under: Благоевград |

76-04-04 Благой Панайотов.jpeg

Специално пригодено помещение за отглеждане на канабис откриха вчера полицейските служителите на сектор ПКП към ОД на МВР-Благоевград. След предварително подаден сигнал от анонимен източник при проверка в частен дом в село Селище, обитаван от 45-годишния Антон Г. от София, служителите на реда открили около 40 зелени, тревисти растения.

76-04-04 2

След направен полеви тест същите вещества пък реагирали положително на канабис. Пред погледа на съседи и кмет Антон незабавно е задържан от полицаите със заповед за задържане до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство. Това е най-голямата канабисова оранжерия, откривана на територията на Благоевград в последните години, коментират запознати.

Кметът на с. Селище Благой Панайотов разкри за „Вяра”, че Антон Г. не е регистриран като жител на селото. „Мъжът е с корен от друго благоевградско село – Българчево. Аз лично не го познавам, виждал съм го бегло веднъж или най-много два пъти. Никога не съм предполагал, че се занимава с подобно нещо, не съм чул и от хората, които живеят тук, за това. Останах изключително учуден, когато полицаите ми се обадиха и ме повикаха да отида с тях, докато го задържат. Единстеното, което мога да кажа, е, че такова нещо се случва за първи път в с. Селище. Антон живее в къща, която е наследство от негови роднини, не идва често тук, в случаите, когато това става, не е имало проблеми досега с него”, категоричен е кметът Благой Панайотов.

Сигурни източници на в. „Вяра” разкриват обаче, че Антон от години отглежда канабис в откритото помещение. Затова му деяние знаели само неколцина негови приятели, тъй като той умело прикривал нещата от съседите си. Антон почти не общувал с никого, в редките случаи обаче, когато това все пак се случвало, той бързо приключвал разговора си с тях. Никой не могъл да заподозре нищо, тъй като същият бил винаги любезен и вежлив към хората. Антон Г. е криминално проявен, той е стар познайник на полицаите, задържан е от тях неколкократно за различни деяния, твърдят още хора от кухнята на нещата. Работата по случая продължава, информират пък от пресцентъра на ОДМВР в Благоевград.

 

Снимките

1 Благой Панайотов – кмет на Селище

2 Помещението, където Антон отглеждал канабиса

 

 

Spread the love