Обвиненият за бомбен атентат Николай Йовев-Горския и още 50 протестиращи гониха свидетелите на Йехова от Благоевград

Георги Христов: Йеховистчета най-добре де не ми се мяркат пред очите, защото лошо им се пише

81-04-01 Георги Христов каза, че библията е единстевното правилно учение за хората

Над 50 души се събраха на мирен протест срещу офиса на новонастанилата се секта „Свидетели на Йехова“ в Благоевград, на една от възловите улици „Александър Стамболийски”. Шествието мина под наслов „Свидетели на Йехова” – вън от Благоевград“.

81-04-01 Младите хора бяха сред най - активните по време на вчерашния протест

На протеста присъстваха много млади хора с ясно изразена позиция спрямо вредното учение за цялото общество. Сред тях бе и единият от обвинените за бомбения атентат пред офиса на „Евророма” в Сандански Николай Йовев, познат сред хората с прякора Горския.

81-04-01 Николай Йовев Горския вляво беше категоричен, че йеховистите нямат място в Благоевград

Специално за „Вяра” той каза, че представителите на йеховисткото движение нямат място нито в Благоевград, нито където и да било на друго място в страната. „Това са изключително опасни хора, които оказват пагубно влияние върху останалите, най-вече върху децата и подрастващите. „Да се махат от Благоевград, нямат работа тук. За пореден път излизаме на мирно шествие, искаме без ексцесии и сила да се разберат, че трябва да се махнат, че са нежелани. Следващия път едва ли вече ще бъдем толкова сговорчиви”, допълни той.

Георги Христов от Благоевград бе дошъл на протеста, държейки библия в ръка. Мъжът заяви, че единстевно учението на свещената книга е правилно, всички други секти и органицзации, които проповядват неща, различни от написаното в нея, са неверни и неправомерни. „Вярвам в Бог, чета библията всеки ден. Вечер задължително заспивам със стихове, написани в нея. Такива като тези йеховистчета най-добре де не ми се мяркат пред очите, защото лошо им се пише”, каза той.

Представители на сектантската организация вчера по време на протеста нямаше, видя наш репортер. Пред охраняващите мирното шествие те казали, че вечерта (б.р. – снощи) умишлено няма да имат сбирка, тъй като се страхуват да се изправят очи в очи с протестиращите хора.

 

Spread the love