На вниманието на прокурор №1 на Кюстендил Камелия Стефанова: Набезите на конете на боксьора от Дупница Анжело Момчилов оставят в нокаут земеделците от Големо село, Борислав Димитров: Полиция и прокуратура си затварят очите за 1 кило суджук, шефката на служба „Земеделие” – Дупница, Елена Лозанова е за уволнение

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Само за една нощ миналата година 70-те животни опасоха 50 дка от посевите на Йордан Костов-Джоко

82-01-04 -

7 земеделци барабар с кмета Васко Василев и две патрулки заловиха 15 коня на добилия скандална известност дупнишки коняр и боксьор Анжело Момчилов.

82-01-04 ЕЛЕНА ЛОЗАНОВА

Животните на Момчилов за пореден път са пуснати свободно и тъпчат нивите в землището на бобовдолското Големо село, унищожавайки посевите. В 18,30 ч. земеделците се обадили в РПУ-Бобов дол, в 19 часа уведомиха редакцията, че на място е пристигнала патрулна кола.

82-01-04 VASIL VASEV

„Всяка година конете на Анжело Момчилов унищожават 300 дка от посевите ни. Пускали сме десетки жалби в полицията в Бобов дол и в прокуратурата в Дупница, пускали сме снимков материал, но всичките ни сигнали са потънали и няма резултат. Орисани сме сами да се справяме с трудни ситуации, но най-големият ни проблем остава Анжело Момчилов.

82-01-04 Iordan-Kostov

Стигнахме до извода, че полицаите си затварят очите срещу 1 кг суджук, прокуратурата срещу пари, а служба „Земеделие” в Дупница прибира и суджук, и пари. Прокуратурата в Дупница не реагира, лично търсихме съдействие от шефката прокурор Даниела Гюрова”, това заяви земеделецът Борислав Димитров, който стопанисва под аренда 70 дка земя в Големо село, които е засял с пшеница. Вчера той беше на полето и видя с очите си как конете стъпкват труда му.

82-01-04-Kamelia-Stefanova

„С мен са още Петър Йолов от Благоевград, който има 500 дка пшеница, Лъчезар Беличев от Благоевград, Йордан Темелакиев и Йордан Йорданов от Големо село. Тук сме дошли да браним труда си, но изглежда трябва да спим на полето, трябва да вземаме извънредни мерки. Има ли смисъл да се занимаваме със земеделие в България, след като държавата не ни защитава и с какво изобщо да се занимаваме в тази държава? Как може човек изобщо да погледне позитивно на нещо, как може да се зарадва на честния си труд? Миналата година конете на Анжело унищожиха посевите на Йордан Костов-Джоко. „Той има 400 дка рапица, 50 дка бяха унищожени за една нощ. Силата на Анжело Момчилов е шефката на земеделието в Дупница Елена Лозанова, която е непоклатима, а първа би следвало да бъде уволнена от поста. Миналата година в съюз с нея Анжело успя да унищожи хиляди декари, включително и мои. От службата му издадоха един документ, който се казва презастъптване. Чрез този документ очертаха като пасище блоковете, които са изработени като селскостопански и ние, тукашните земеделци, ги засяхме с просо. На базата на документа, който му издадоха служителите от дупнишката служба „Земеделие”, Анжело Момчилов получи на тепсия нашия труд и конете го опасоха със статут на пасище. Съсипаха ни. Така Анжело Момчилов получи от земеделската служба 5000 дка като пасище.

82-01-04-daniela gurova

Потърпевш от конските набези е и кметът на селото Васил Василев. Неговите земеделски култури също бяха унищожени. Не стига това, ами Анжело Момчилов на няколко пъти налита да го бие, а телефонните заплахи не стихват до ден днешен. В момента полицаите са пред нас, видяха конете, заснеха следи от копитата им, следи от опасената продукция, следи от мотора, с който са изкарани животните от посевите. Анжело не беше с конете си, но това са неговите коне, други коне в региона няма. Така че спор чии са животните, в съда не може да има. Надявам се прокуратурата да се самосезира от публикацията. Всеки един от нас ще предяви граждански иск за нанесените щети наред с наказателното производство, което се надяваме най-после след толкова години да стартира. Ние сме в истинско бедствие, истинска катастрофа са за нас Момчиловите коне. Още повече нито една застрахователна компания не желае да застрахова имотите ни срещу конски набези. Застраховките ни са само срещу природни бедствия и при това символични. Всяка година Анжело Момчилов запалва стърнищата и плаши всички нас, общо 7 души и цялото село от 500 човека, че, ако подадем сигнал срещу него в полицията, ще запали селото от четирите страни, ще гори всички къщи и всички земеделски площи. Миналата година изгоряха 300 дка, запалени от ръката на Анжело Момичилов. Цялото село е свидетел на това”, каза Борислав Димитров.

Снимки:

1. Анжело Момчилов

2. Елена Лозанова

3. Васил Васев

4. Йордан Костов – Джоко

5. Камелия Стефанова

6. Даниела Гюрова

 

Spread the love

2 коментара за: На вниманието на прокурор №1 на Кюстендил Камелия Стефанова: Набезите на конете на боксьора от Дупница Анжело Момчилов оставят в нокаут земеделците от Големо село, Борислав Димитров: Полиция и прокуратура си затварят очите за 1 кило суджук, шефката на служба „Земеделие” – Дупница, Елена Лозанова е за уволнение

 1. Като никой не ви чува и помага, взимайте пушките и правете конски кюфтета . Трябва ли да ви уча !!!

  има закони
  2015/април/14 at 2:27 AM

 2. Elena Lozanova otdavna trqbva6e da bade uvolnena, samo tq si znae kolko zemi e prodala i to nezakonno! Tazi jena ne trqbva da e tam, a v zatvora i to za dosta vreme, no v BG nqma zakoni za jalost!

  Anonimen
  2015/април/14 at 0:45 AM