Павлин Десподов опита да убие двама мотористи с голфа си в Кресненското дефиле, рокери: Подозираме го за смъртта на Десислава Петрова от 2013 г.

Filed under: Благоевград,Сандански |

82-04-01  pavlin1

Шофьор на „Фолксваген Голф“ се опита да убие моторист в района на Кресненското дефиле към Благоевград. На Е-79 Павлин Десподов опита да изхвърли от пътя Ангел Ангелов и само уменията на моторджията му помогнали да се задържи върху машината.

Самоличността на Павлин бе разкрита във фейсбук от приятеля на потърпевшия Ангел Ангелов – Антони Карданов. Павлин е на 26 години и живее в столичния квартал „Младост“, добавя още Антони, който обяви и регистрационния номер на голфа – СА 3384 НА. Мотористите се обадили на 112 веднага след инцидента, но преди полицията да го задържи, Павлин засякъл и друг моторист. В социалната мрежа вече е публикуван и клип от второто произшествие.

Павлин беше задържан с мярка за неотклонение за 24 часа и вече е освободен от ареста. Рокерите, свидетели на родеото, обаче подозират голфъра за убийство, извършено през 2013 г. на 100 метра от сегашното местопроизшествие. Тогава колата, която напълно отговаря на описанието на голфа, притиска мотора на Пламен и спътничката му Десислава Петрова към мантинелата и в един момент изхвърля мотора извън пътя. 37-годишната Деси загива на място, а Пламен е откаран в „Пирогов“ с тежки наранявания и опасност за живота.

„Свидетелите и тогава, и сега са единодушни, че действията на шофьора Павлин Деспотов са напълно умишлени и непредизвикани от нищо. Смятаме, че това е един и същ човек, който има вила в района. За шофьора от вчерашния инцидент знаем всичко, но полицията ни помоли да мълчим, докато трае разследването. За нас обаче е важно да се установи дали това е същият човек, заради който загина Деси“, каза Антони Карданов, приятел на потърпевшия моторджия.

Снимка: Павлин Деспотов

Spread the love