Кметът Вельо Илиев откри ремонтираната за 6 млн. лв. улица „България” в Петрич, екстрите са нов водопровод и велоалея

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Иконописецът Живко Пътников подари на градоначалника икона на св. Георги Победоносец

85-03-01-3-11_9_

Кметът Вельо Илиев откри официално изцяло реконструираната и обновена улица „България” в Петрич. Изграждането й е на обща стойност от 6 млн. лв. Илиев уточни, че изграждането на ул. „България” е станало възможно изцяло и единствено по проект за възстановяване на градска среда. ”Ето я улицата, заради която спечелихме този проект. Едно от изискванията по него беше да има улица, подходяща за велоспорт. След оглед се спряхме именно на нея, защото тя отговаряше на всички критерии. Така я изградихме с прилежащата велоалея”, каза при откриването й кметът на Петрич Вельо Илиев.

85-03-01-11_6_

Той поясни, че извън проекта е сменен и водопроводът. ”Подменихме водопровода, който не беше включен в проекта”, подчерта пред присъстващите на тържеството той и благодари на изпълнителя на строителните дейности. Кметът поздрави и децата на Петрич с новата придобивка, тъй като по думите му велоалеята е предназначена преди всичко за тях. ”За да можете да спортувате. А за останалите петричани да правят разходки”, обърна се в емоционалната си реч към учениците от 3-то основно училище и детската градина в близост, които бяха сред участниците на тържеството.

85-03-013-11_25_

Повод на новата придобивка жителите на Петрич получиха поздрави и от архиерейския наместник иконом Ангел Кочев, който им пожела здраве и късмет. ”Дано занапред хубавите неща в Петрич да са все повече и да радват всички ни. Сега на Светли четвъртък това пожелание се сбъдна с откриването на улица „България”. Добрата почва дава и добри резултати. В лицето на кмета инж. Вельо Илиев това е възможно, улиците на Петрич възкръснаха. Пожелаваме му много успехи в бъдеще!”, отправи пожеланията си към екипа на градоначалника и лично към него отец Кочев. Петричкият иконописец Живко Пътников пък подари на кмета икона на св. Георги Победоносец, която бе осветена.

Снимките:

1  Иконописецът Живко Пътников подари икона на св. Георги Победоносец по повод новата улица.

2 Най-щастливи от новата улица са децата, тъй като тя ще бъде използвана от тях като алея за велоспорт.

3  Улица „България” бе официално открита от градоначалника В. Илиев.

 

 

Spread the love