Шефът на македонско дружество „Вардар” Станимир Радулов вкарва 45-тонен танк в градината си за ужас на съседите в Благоевград, има колекция от над 300 модела на бронирани машини 

Filed under: Оживление |

Първия подарил баща му – бившият директор на 5-о СОУ  Драгомир Радулов

85-24-01-tank1

Председателят на Македонско дружество”Вардар”-ВМРО Станимир Радулов се похвали с атрактивна колекция от над 300 модела на танкове. За ужас на съседите Радулов планира да си купи истински танк и да го постави в градината си в Благоевград.

85-24-01-tank2

Мечтаният от него модел е Т-34-76. Видял го в село Радуил, Самоковско, и много го харесал. Бойната машина била поставена на селския площад с дуло над 3 метра. „Мои приятели ми казаха за танка и веднага отидох да го видя.

85-24-01-tank3

Страхотен е, много ми харесва! Всяка година по няколко пъти ходя да го виждам”, обяснява Радулов. Сега започнал преговори за закупуването му, договорил е и специален кран, който да премести бойната машина. Той обаче не среща разбирането на роднините си, въпреки това е твърдо решен да постави 45-тонната машина в двора си. В колекцията на  Станимир Радулов се откриват руски танк „Армата”, американски „Ейбрамс”, немски „тигри”, израелски „Меркава” и мн. други. Запалил се по бойните машини от детска възраст. Първия му подарил баща му – бившият директор на 5-о СОУ Драгомир Радулов, който за съжаление починал.

85-24-01-tank4

Моделът бил метален –„Йосиф Сталин 2”. Последната му придобивка е самолет –„Месершмит-109”, който закупил от Милано, Италия. Със съпругата му адвокат Светлана Радулова имат различни мнения по повод колекцията от танкове. Тя смята, че първо трябва да бъде решен проблемът с натрупващия се прах върху моделчетата, а после всичко останало. Радулов я успокоява, че ще си купи мини прахосмукачка и редовно ще ги почиства. Председателят на Македонско дружество ”Вардар” колекционира още модели на   самолети и антични фигурки на древни воини. Любимата му фигура е на древноегипетския фараон Рамзес Втори с неговата свита.

Снимките:

1   Станимир Радулов харесва много танка в село Радуил, Самоковско.

2   Радулов притежава над 300 модела на бронирани машини.

3 и 4  В колекцията му има и антични фигурки.

 

 

Spread the love