Подопечните на политическия гуру Ени Лефтеров разиграха постановката „Щастливо разведени” на сесия в Дупница, Матей Попниколов с цяло гърло викна към Костадин Костадинов: Тъпак!

Filed under: Дупница |

Йонко Гергов сбърка залата със стадион, раздава картони на съветниците, Йордан Йорданов от ГЕРБ го финтира: За нередовни картони съдията гори

Червеният съветник Чавдар Милошев нападна Илия Илиев като същински Фидел Кастро

86-01-DSCN9684 copy

Троянските коне в ОбС – Дупница на политическия гуру Ени Лефтеров разиграха постановката „Щастливо разведени” на сесия вчера. Подопечните на собственика на частната болница – Матей Попниколов от ГЕРБ и председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов – лидер на ББЦ, си размениха за пред избирателите няколко реплики. Матей Попниколов се провикна с пълно гърло по адрес на Костадин Костадинов и изстреля: „Тъпак”.

86-01-jonko gergov-7 copy

От своя страна Костадин Костадинов, без да се замисли, без да покаже емоция и без да направи справка, беше предварително подготвен за случая и заяви: „Господин Попниколов, на основание чл. 86 от правилника Ви наказвам със забележка”.

86-01-DSC00161 copy

Идеята е да се покаже колко двамата се мразят, за да може Матей Попниколов отново да се намърда в листата на ГЕРБ, а Костадин Костадинов отново да се прави на негов опозиционер в листата на ОДБ, коментираха дупничани, гледали цирка вчера по „Тв Запад”.

86-01- Jordan_Jordanov_Dypnica

В ролята на артист от Болшой театър се беше превъплътил и зеленият съветник Йонко Гергов. Тоя беше пристигнал с пълни джобове с жълти и червени картони. Гергов беше вдъхновен от строгото изказване на лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов, който заяви, че съветниците от този парламент нямат място в следващите листи.

86-01-   DSC01293 copy

И особено общинските съветници от ГЕРБ, защото вкупом се поставиха в услуга на собственика на частна болница Ени Лефтеров и се опитаха да узаконят незаконната бариера с такса от 2 лв., влизащи в черна каса на болницата. Те гласуваха с ясното съзнание, че улицата, за която е въведена такса за вход, е общинска собственост, а не на Лефтеров.

86-01-    DSC01282 copy

Константинов осъди това действие на местния парламент и обяви, че всички съветници трябва да получат по един жълт картон. Йонко Гергов се направи на интересен и взе да раздава жълти и червени картони. Явно беше сбъркал заседанието на ОбС с футболен мач. Общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов го засече на място, като каза: „Когато един съдия раздава нередовни картони, обикновено го вадят от наряди. Това ще се случи с Вас”.

86-01-DSCN9701 copy 86-01-DSCN9715 copy

Най-често споменаваното име на сесията беше това на президента на волейболните шампиони от „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов. Изявлението на Йонко Гергов бе прието със снизхождение от председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, който през цялото врем отправяше забележки за неприлично поведение към Матей Пониколов. Срещу двойния аршин на председателя Костадинов възрази иначе уравновесеният общински съветник и бивш кмет на Дупница Асен Пилев. Той направи забележка за това, че Костадинов допуска различни волни отклонения от дневния ред. Костадинов му отговори, че няма как да накаже Гергов, защото не е станало ясно подигравката с картоните към кой точно съветник е отправена. И добави: „И все пак се извинявам, господин Пилев, прав сте”.

86-01--диана-борисова

Гвоздеят на сесията беше червеният общински съветник Чавдар Милошев, който за първи път държа близо едночасова реч, гонейки самия Фидел Кастро. Словото беше посветено на унищожителна критика срещу управителя на ВиК Илия Илиев, който се шашна и започна да се защитава по най-нескопосания начин само защото чу ораторска реч. И накрая червените показаха своите истински интереси, като внесоха докладна за отстраняването на Илия Илиев от шефския стол във ВиК. Но в края на словото на Чавдар Милошев председателят на БСП Станислав Павлов изненадващо обяви: „Изтегляме си докладната, ще я внесем на следващата сесия”. На всички беше ясно, че БСП са решили да изведат предизборната си кампания на гърба на ВиК шефа. На следваща сесия се очаква червените да се упражняват на микрофона като истински цицероновци. Атаката срещу Илия Илиев беше заради финансовите резултати на дружеството. Илиев беше обвинен в закупуване на багер, който по думите на Чавдар Милошев бил много скъп – цели 170 000 лв. Илия Илиев го коригира и заяви, че стойността е завишена и уточни, че багерът струва със застраховката за 5 г. 113 000 лв.

Червените обвиниха Илия Илиев, че е сключил договор с частна фирма за събиране на такси за просрочени задължения, която получава за услугата 6% от събраните суми. В караницата така и не стана ясно в какво е сгрешил Илия Илиев. Той обяви, че благодарение на фирмата са платени 350 000 лв., които не са могли да бъдат събрани повече от 5-10 години. От тази сума фирмата е получила около 20 000 лв. Илия Илиев заяви, че след като съветниците не могат да оценят дейността на фирмата, той ще прекрати договора с нея, въпреки че ефектът от дейността й е изключително добър.

Тояги червените вдигна срещу Илия Илиев и заради това, че купувал тръби от австрийска фирма, при положение че има толкова много български фирми. Илиев заяви: „Защо, след като има толкова много български фирми, нито една не се яви на публично обявения конкурс? Или просто вие непрекъснато търсите под вола теле, за да се правите на велики в очите на слепите”, каза Илия Илиев.

Ужасяващ финансов резултат за миналата година представи управителката на „Ученически столове” Диана Борисова. Загубата на дружеството е в размер на 18 000 лв. за 2014-а, а за тази година щетите са значително повече. „Диана Борисова води дружеството към ликвидация по пътя, по който го водеха и нейните предшественици, които натрупаха близо половин милион лева за отрицателно време”, категорични бяха съветниците. Съветниците от ГЕРБ излязоха с политическо решение да бъде създадено общинско предприятие, което да се грижи за храната на децата. Идеята беше подкрепена и от съветниците от БСП. Парадоксалната ситуация вбеси ОбС шефа Костадин Костадинов, който избухна: „Бесен съм, това не трябва да става. Трябва да дадем шанс на управителката Дияна Борисова да се докаже”, отсече той в опита си да защити своята съпартийка, изведена на поста лично от него, Вергил Кацов и останалите от коалиция ОДБ.

„Колко дългове трябва да натрупа Дияна Борисова със застъпника си Костадин Костадинов, за да се докаже?”, питат дупничани. Жестоки упреци бяха отправени срещу Дияна Борисова по отношение на комуникациите, разбра се, че тя не може да си сътрудничи с директорите на училищата. Качеството на предлаганата храна също беше подложено на унищожителна критика.

По отношение на финансовото състояние на общинската болница се разбра, че има подобрение с 40 000 лв. са намалени разходите. На сесията се разбра, че печалбата на ГУМ е 75 000 лв., 350 000 лв. пък са заработили „Паркинги и гаражи”.

Снимките:

1 Костадин Костадинов и Ени Лефтеров

2 Йонко Гергов

3 Матей Попниколов

4 Йордан Йорданов

5 Илия Илиев

6 Чавдар Милошев

7 Станислав Павлов

8 Асен Пилев

8 Дияна Борисова

 

 

Spread the love