„Рилски спортист“ загря за финала в Балканската лига с разгром над „Ямбол“ – 108:89

Filed under: Спорт |

Не може всеки път да играем на 100 %, признава старшията Барчовски

87-23-02-vasil-Geroiat Racocevic...

„Рилски спортист“ се доближи плътно до третото място в Националната баскетболна лига след разгрома 108:89, който осъществи над „Ямбол“ в предпоследния кръг от редовния сезон. Самоковци вече имат актив от 38 точки, една по-малко от „Левски“, който в последния кръг преди плейофите почива.

Желанието на домакините да зарадват верните си почитатели бе огромно и това ясно си пролича на паркета. Подопечните на Росен Барчовски се скъсаха да вкарват точки от близко и далечно разстояние, а след няколко успешни залпа на Йордан Бозов и Симеон Илиев – и да се оттеглят на почивката с преднина от 11 пункта за 54:43.

В третия период интригата съвсем изчезна, след като и най-качественото попълнение в редиците на „скиорите“ – Жарко Ракочевич, се разигра. Исполинът от Черна гора направи черен живота на гостите, записвайки на сметката си 21 точки, 9 борби и 5 асистенции.

В добра светлина се изявиха и Илиев (19 т.), капитанът Бозов (18), Златин Георгиев (14) и резервата Тошко Тодоров (11).

Състезателите на „Рилецо“ явно имаха ден при изстрелите от фаул линията, успявайки да реализират 17 от 19-те си изстрела (почти 90 % успеваемост). Освен това представителите на рилския град бяха по-концентрирани под коша (36:29), а пък и надиплиха повече асистенции от противника – 21:18.

„Играхме с настроение, с желание, без да хабим особени усилия. Малко по-лежерно го карахме в защита, но въпреки това съм доволен от момчетата. Не можем всеки път да сме на 100 %, пък и не беше нужно. Радвам се, че целият състав записа игрови минути“, откровен бе след сблъсъка с „жълто-черните“ старшията на домакините Росен Барчовски.

Наставникът допълни, че се надява схващането в гърба на Тони Гуджино да отмине, за да може американецът да помогне на отбора в задаващия се първи финал от Балканската лига срещу „Сигал“ в Прищина.

 

На снимката: Героят Ракочевич бележи поредните си 2 точки в мача пред безучастния поглед на Тейлър Лейзър (№ 10) от „Ямбол“.

 

 

Spread the love