„Сладурите“ от Дупница спечелиха куп награди на Международния детски фестивал „Млади таланти“:  Ина Младенова грабна медал и 10-дневна ваканция, „Малките сладури“ – статуетка, а „Големите сладури” – грамота

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

89-uli-6-1 malkite mladi 2015 7 89-uli-6-2 -SCENA MALKI SLADURI MLADI TALANTI 2015

„Сладурите“ от Дупница спечелиха куп награди на Международния детски фестивал „Млади таланти“, провел се в София преди няколко дни. Дупнишката формация с диригент и ръководител д-р Магдалена Лобутова бе представена от Вокална група „Малките сладури“, Вокална група „Големите сладури“ и индивидуалната участничка Ина Младенова.

89-ULI-6- INA MLADENOVA 89-uli- 6 golemite MLADI TALANTI 2015 2

Децата от „Малките сладури“ получиха грамота за добро представяне, статуетка и много заслужени аплодисменти. Вокална група „Малките сладури“ се представи в първа възрастова група – от 6 до 12 години, и бе най-многобройният състав – 23 деца с най-малките участници, повечето от които шестгодишни. Солисти на групата бяха Преслава Русалиева и Мери-Изабел Живкова.

Вокална група „Големите сладури“ бе отличена с грамота за Много добро представяне и статуетка в раздел „Смесени вокални групи“. Ина Младенова получи в нейната трета възрастова група – от 14 до 19 години, най-голямото признание – грамота за отлично представяне, медал и специална награда – десетдневна творческа ваканция на море или планина. Участниците бяха отличени от жури от известни композитори и музиканти, сред които Мими Иванова и Милена Николова – Миленита.

Диригентката и ръководител на „Сладурите” д-р Магдалена Лобутова е изключително доволна от представянето на децата. Тя сподели, че тази година фестивалът е бил на изключително високо ниво и отличията на „Сладурите”, са доказателство за това, че те се нареждат сред най-добрите детски певчески състави в България. „В раздел „Музикално изкуство“ в два поредни дни се изявяваха стотици изпълнители на забавна музика от цяла България. Радвам, че усилията ни получиха признанието на публика и жури, и че нашият град Дупница се прочува с талантливите си малки певци. Благодаря на кмета инж. Методи Чимев за помощта, която ни оказа за организацията на транспорт за всички 35 деца”, каза Магдалена Лобутова.

Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се провежда за седми път в Националния дворец на децата в София. Тази година в него вземаха  участие повече от 3 000 деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи и формации от училища, читалища, извънучилищни педагогически учреждения и други.

Снимките:

1  „Сладурите“ от Дупница спечелиха куп награди на Международния детски фестивал „Млади таланти“

2 „Малките сладури“ получиха грамота за добро представяне и статуетка

3Ина Младенова

4  „Големите сладури” бяха наградени с грамота

 

 

 

Spread the love