С есето „Моята молитва” Александър-Йоан Владинов от Радомир спечели първо място в литературния конкурс „Мария Смилова“

Filed under: Радомир |

92-05-02-награди Мария Смилова

Наградиха победителите в дванадесетото издание на Национален литературен конкурс „Мария Смилова“ в Радомир. Председател на журито за 12-и път бе големият български поет Матей Шопкин. Церемонията бе открита от музикантите от фанфарния състав на ОУ „Христо Смирненски“ с ръководител Албена Иванова, които посрещаха гостите на входа на НЧ „Напредък 1895“. Атрактивни изпълнения представиха и клубът за спортни танци „Орхи денс“ с ръководител Денис Пламенов, младите музиканти от Школата по пиано с преподавател Светлана Шопска и малките балеринки с ръководител Ади Миронова. Всички, които помогнаха с организацията и провеждането на литературния конкурс, получиха грамоти от зам.-кмета на Радомир Любка Димитрова. В първа възрастова група Алия Орлова от 4-ти „а” клас на радомирското ОУ ”Хр. Смирненски” взе първа награда за стихотворението си ”За книгата с любов”. Добромира Миткова от литературния кръжок ”Касталия” при ОДК във Варна получи втора награда за стихотворението ”Синьо вълшебство”. Третата награда отиде при още една радомирка. Получи я Биляна Крумова от НУ ”Арх. Зиновий” за стихотворението ”Вълшебна звезда”. Поощрение в тази категория получи Лилия Велинова от НУ ”Арх. Зиновий” в гр. Радомир за стихотворението ”Моята сестричка”.

Във втора възрастова група първа награда за поезия получи петокласничката Анна Каменова от пернишкото

СОУ ”Д-р Петър Берон” за стихотворението „Слънчогледовите ми коси целува слънцето”. Второто място бе за Мирела Методиева от 6-и клас на радомирското ОУ ”Христо Смирненски” за стихотворението ”Апостоле, Апостоле”, а третото остана за Габриела Стефанова от литературния кръжок ”Касталия” при ОДК-Варна за стихотворението ”Какво е любовта”. Поощрителна награда получи Кейтлин Бойкова от 6-и ”б” клас на радомирското СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” за стихотворението ”Пролет”.

За проза бяха отличени осмокласничката от пернишкото СОУ «Св. св. Кирил и Методий» Мария Иванова за есето ”Хейтърството, или защо толкова се мразим?”, Йоана Любомирова от 8-и ”а” клас на ТПГ ”Н. Й. Вапцаров” в Радомир за есето ”Животът е едно безкрайно предизвикателство”, Ралица Рударска от 6-и клас на ПИГ СОУ ”Хр. Ботев” в село Дрен за есето ”Търси доброто” и Анифе Гюнджи от клуб ”Детски фолклор” при ОДК – гр. Радомир за есето ”Аз обичам семейството си”.

От най-големите участници в категория поезия бяха отличени на първо място Деяна Мартинова от 9-и ”б” клас на ГПЧЕ ”Симеон Радев” в Перник за стихотворението ”Светът съществува, за да се превърна в книга”, на второ място – Александра Маринова от ЛК ”Касталия” при ОДК-Варна за стихотворението ”Романс”, на трето място Катрин Григорова от ТПГ ”Н. Й. Вапцаров” в Радомир за стихотворението ”Ще те чакам, любов”.

Първа, втора и трета награда за проза отидоха съответно при единадесетокласника Александър-Йоан Владинов от ТПГ ”Н. Й. Вапцаров” в Радомир за есето ”Моята молитва”, Йоана Чакова от 9-и клас на СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Перник за есето ”Любов и омраза” и Кристина Ананиева от 11-и ”а” клас на ТПГ ”Н. Й. Вапцаров” в Радомир за есето ”Сърцето само не греши”.

Бяха раздадени и много специални награди.

 

Снимката

Всички, които помогнаха с организацията и провеждането на литературния конкурс, получиха грамоти от зам.-кмета на Радомир Любка Димитрова.

Spread the love