Стивън Хокинг: Да колонизираме Космоса, иначе изчезваме

Filed under: Свят |

Това е застраховката за живот на човечеството, смята гениалният учен

95-20-03-20150428.pjuojhivay

„Не мисля, че ще оцелеем още 1000 години, без да напуснем нашата крехка планета”. Таза констатация направи по време на лекция в операта в Сидни Стивън Хокинг. Тя беше реализирана посредством холограма от офиса на известния учен в Кеймбридж.Геният и преди е предупреждавал от опасностите на изкуствения интелект, както и възможността за самоунищожение на човешката раса. Затова смята, че човечеството трябва да направи всичко възможно, за да колонизира Космоса в следващите 1000 години.
По-рано тази година Хокинг определи колонизирането на други планети като „застраховка живот” за човешката раса. Според него това е единственият шанс земните хора да се запазят като вид във вселената.
В края на лекцията си Стивън Хокинг се обърна към публиката с призив: „Гледайте само към звездите, а не в краката си”. „Опитайте се да извличате смисъл и полза от всичко, за което сте любопитни и виждате около себе си. Бъдете любопитни, колкото и труден да изглежда животът понякога. Винаги има нещо, в което можете да бъдете добри и да успеете. Единственото важно е да не се предавате”, допълни още той.
За финал Хокинг разсмя публиката с известното си чувство за хумор, използвайки фразата от Star Trek “Beam me up Scotty!”, след което специалната холограма с неговия образ е изчезнала от сцената.

Spread the love