Петричанинът Благой Китанов стана републикански шампион по класически културизъм за младежи

Filed under: Спорт |

За добра фигура са нужни редовни силови и кардиотренировки и стриктно хранене, споделя младежът, който тази година е абитуриент

96-21-01-1

18-годишният петричанин Благой Китанов се класира на първо място в категорията класически културизъм и фитнес за деца, юноши и младежи до 175 см, който се проведе в гр. Пловдив преди няколко дни.

– От колко годишен се занимавате с този вид спорт?

–  От малък имам интерес, тренирам от около 14-годишен. С културизъм започнах да се занимавам сериозно в края на 2013 г.

– Как се запалихте по този спорт? 

96-21-01-4

 

– Запалих се от състезанията по културизъм, които гледах по телевизията, също от клиповете в интернет и реших, че искам да се състезавам и аз. Така се запознах с треньора ми, който ме подготви за първото ми състезание през 2014 г.

– Каква Ви е мечтата, с кого искате да се състезавате?

– Целта ми е да развия максимално тялото си (доколкото е възможно натурално) и един ден да мога да се състезавам и на международно ниво.

– Как поддържате фигурата си? Трудно ли е да се поддържа?

– Фигурата си поддържам с редовни силови и кардиотренировки и стриктно хранене. Не бих казал, че е трудно, защото това се превръща в начин на живот.

– Кой Ви научи, кой е Вашият треньор?

– Формата постигнах благодарение на треньора ми Любомир Иванов. Той ми помогна много, благодарение на него спечелих първо място, за което съм му много благодарен.

– Тренирате ли друг вид спорт?

– Не, не тренирам друг вид спорт, изцяло съм се отдал на културизма и мисля да се развивам в тази посока.

– Какви други награди сте печелили?

–  През 2014 година спечелих трето място в класически културизъм до 175 см. Също така съм вицешампион за 2014 г. в категория културизъм юноши до 18 г.

96-21-01-3

– Какъв е режимът на храненето Ви, какви храни консумирате?

– Храненето е 70% от успеха в този спорт. Храня се около 6-7 пъти на ден през равни интервали от време. Основните храни, които консумирам, са чисто месо, яйца, ядки, овес, ориз, картофи. И много зеленчуци и вода.

– Какво правите през свободното си време?

– В този спорт няма много време за личен живот и когато съм свободен, прекарвам времето си с приятели.

– Оттук нататък какво Ви предстои?

– Тази година имам бал. Предстои ми кандидатстване в НСА с фитнес и културизъм и след това най-вероятно започвам подготовка за състезанията през 2016 г. Имам големи амбиции, вяра, стремя се да постигам все по-големи успехи.

 

Spread the love