Реформаторите искат оставки заради застрояването на Черноморието

Filed under: България |

 От РБ изразяват подкрепа за действията на Лиляна Павлова и Ивелина Василева за спиране на незаконните строежи върху крайбрежните плажове и дюни

97-19-01-Reformatori

Реформаторският блок поиска оставките на виновните за незаконното застрояване на Черноморието, става ясно от позиция, изпратена до медиите.

РБ настоява конкретно за оставката на директора на „Национална служба за защита на природата“ към Министерството на околната среда и водите инж. Михаил Михайлов, посочен от Комисията по досиетата като съдържател на явочна квартира под псевдонима „агент Липа“.

Искането е с аргумента цялостен дългосрочен провал на държавните ангажименти за опазване на природата на Черноморието. От формацията настояват също и прокуратурата да се самосезира.

В изявление на парламентарната група, прочетено на брифинг в парламента от депутата Димитър Делчев и общинския съветник в София Марта Георгиева, реформаторите изразяват подкрепа за действията на Министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на околната среда и водите Ивелина Василева за спиране на незаконните строежи върху крайбрежните плажове и дюни, за разследване на незаконната приватизация на защитени територии и за цялостно решаване на проблема с опазване на уникалната природа на Българското Черноморие.

 

Снимка:

Димитър Делчев и Марта Георгиева

 

Spread the love