В „Рилецо“ се стягат за място в златната среда, първата крачка – бой над „Чепинец“

Filed under: Спорт |

21-08-Osvobodeni psihi4eski...

„Рилски спортист“ вече се спаси от изпадане, но амбициите на тима растат. Самоковци ще се опитат да заемат място в средата на таблицата, а за целта на отбора са му нужни три или четири победи в оставащите до края на сезона шест мача.

Първият от тези сблъсъци е срещу „Чепинец“ утре от 17,00 часа на ст. „Искър“. През есента двата състава извъртяха бойко 1:1 във Велинград, като домакините тогава изтръгнаха точката буквално в последната минута. Сега „оранжевите“ се надяват късметът да бъде на тяхна страна и да се поздравят с поредните 3 точки в актива си. Ако стигнат до успеха, Васил Киров и компания ще вземат и заложените в клубния правилник премии.

Проблемите от спортно-техническо естество пред треньорския щаб не са големи. Единственият отсъстващ ще бъде десният бек Георги Груев, който няма да вземе участие в срещата поради лични причини. В игра обаче се завръща колегата му в отбранителния вал Венцислав Димитров, пропуснал дербито с „Беласица“ в Коларово в миналия кръг. Димитров изтърпя санкция от 1 мач заради натрупани пет жълти картона от началото на сезона.

Предвид хубавото време, което очакват метеоролозите, почти сигурно е, че към 300 фенове ще дерат гърла за своите любимци от трибуните. Запалянковците са обнадеждени от хубавите игри, които показва отборът през пролетта, и от първата поставена цел – оставане в третия футболен ешелон.

 

На снимката: Освободени психически, Иван Иванов (вдясно)  и колегите му ще се опитат да се придвижат с няколко места напред в класирането.

Spread the love