Д-р Маргатира Исталиянова се върна на работа в АГ отделението на кюстендилската болница на половин щат, пое контрола на социалните услуги от общината

Filed under: Кюстендил |

03-02

Акушер-гинеколожката д-р Маргатира Исталиянова от Кюстендил влезе в Обществения съвет по контрола на предоставяните социални услуги от общината. Сестрата на Никифор Вангелов, който дълго време бе дясна ръка на енергийния бос Христо Ковачки и създател на партия ЛИДЕР, заяви, че ще обсъжда социалните проблеми с гражданите веднъж в месеца в социалната траперазия. В съвета влизат още Анелия Велинова – директор на Дом ”Илъо войвода” в Кюстендил, Емилия Иванова от община Кюстендил, директорът на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост – Ивайло Йовев.

Д-р Маргарита Исталиянова от началото на този месец се върна на старото си работно място в кюстендилската болница. Тя изкара първото си дежурство в АГ отделението, като по нейно желание ще бъде на половин щат. Така специалистите акушер-гинеколози, които работят в отделението, стават 9, като двама от тях са на граждански договори – д-р Ангелов от Благоевград и д-р Кръстев.
Завеждащият д-р Валери Томов бе категоричен, че отделението разполага и с необходимите акушерки и медицински сестри. Назначена е и нова акушерка, на 35 години от Бургас, която е омъжена в Кюстендил. „В национален мащаб има недостиг на кадри, тук няма“, каза д- р Томов.

 

 

Снимката

Д-р Маргарита Исталиянова

Spread the love

Коментар за: Д-р Маргатира Исталиянова се върна на работа в АГ отделението на кюстендилската болница на половин щат, пое контрола на социалните услуги от общината

  1. Браво,един достоен лекар преди всичко човек.

    кюстендилец
    2015/май/04 at 10:17 AM