450 пернишки социалисти, начело с Ненко Темелков, вдигнаха лозунги „Работа и достойни старини” на шествие в столицата, Валери Жаблянов награди с медали деятели от Трънско

Filed under: Актуално от днес,Перник |

07-01 Станислав Стокхолм

Пернишките социалисти отпразнуваха Международния ден на труда като участници в митинга на БСП в София.

Над 450 социалисти от цялата област, повече от 50 от които членове на Младежкото обединение, се присъединиха към шествието, чиито основни лозунги бяха за „За справедливост и достойнство“, „Работа и достойни старини“, „Време за справедливост“, „С отговорност за бъдещето“, „За трудовите хора“ и др. Заедно със социалистите от пернишко беше и народният представител Валери Жаблянов, организационният секретар на партията Станислав Владимиров, както и ръководството на ОбС и ОБлС на БСП – Перник, начело с Ненко Темелков.

07-01 3-1-ВИ МАЙ ПЕРНИК

По покана на общинския съветник от БСП и коалиция Петър Янков, на посещение в Перник по повод 70-годишнината от победата над фашизма дойде началникът на отдел външна политика в посолството на Руската федерация Владимир Гусев. На Братската могила бяха положени венци и цветя от руското посолство, от Тракийското дружество, от ОбС на БСП-Перник, от членове и симпатизанти на левицата. Общинският лидер на социалистическата партия инж. Ненко Темелков подчерта уважението и братската дружба между България и Русия.

В трънското село Стрезимировци пък в навечерието на 1 май цветя на паметника на загиналия тук незнаен съветски воин – партизанин в трънския партизански отряд  положиха заместникът на търговския представител на Руската федерация в България Александър Шарапов и Валери Жаблянов. Тържеството бе по повод 70 години от победата над хитлерофашизма.

Жаблянов връчи медали на дългогодишни деятели на БСП в Трънско.

Spread the love