Кметът Красимир Герчев даде старт на ремонти за 5 859 175 лв., министър Танева: Община Разлог е много активна, изпълнява 3 проекта за общо 16 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони

Filed under: Актуално от днес,Разлог |

06-01  DSC_3227

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и министърът на земеделието Десислава Танева направиха първа копка на проект за подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог. Стойността на ремонтните дейности е 5 859 175 лева и се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Министър Танева подчерта, че кметът на община Разлог и неговият екип са изключително активни и успешни в работата си по проекти с европейско финансиране и към момента изпълняват 3 проекта на обща стойност 16 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони.

06-01  DSC_3264

Инж. Герчев коментира конкретните ползи за населението от община Разлог при реализиране на проекта.

Обект на инвестиция по проект „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог” е реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина приблизително 8 км. С изпълнението на проекта ще се създадат условия за велосипедно движение, засилване на взаимодействието между съседните населени места и повишаване мобилността на населението.

06-01 DSC_3333

Трайно ще бъде подобрена мобилността на жителите на Горно Драглище, Долно Драглище и Добърско, ще се създаде безопасна връзка между Разлог и с. Баня. Основна дейност по проекта е и реконструкция на над 4 км вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище, с което ще се подобрят водоснабдителни услуги на 1587 души. Основана цел е да се намали загубата по водопроводната мрежа, респективно съхранени природни ресурси и повишено качество на подаваната питейна вода.

 

Снимките

Моменти от първата копка на проекта, направена от кмета Герчев и министър Танева

Spread the love