Мистериозно умрелият първи братовчед на Чомбе Борислав Кочев-Бизона бил агент на ПГУ на ДС?

Filed under: Искам думата,Последни |

Две години преди смъртта му предполагаемите наемници на службите – братята Чавдар и Асен, са го пребили почти до смърт

100-10-01-B.Kochev-Bizona-2

В края на 2013 г. в петричката болница “Рокфелер” неочаквано умира първият братовчед на набедения за топмафиот милионер Иван Кочев-Чомбе – Борислав Кочев-Бизона. Младият мъж е погребан в запечатан ковчег! В последния му път го изпращат съпругата му Деси и близките й, както и неидентифицирани мъже в черно.

Борислав Кочев-Бизона “емигрира” в САЩ по времето на Тодор Живков. Мистерията е, че след 1989 г. Борислав Кочев е “екстрадиран” от американските власти след разследване на няколко недоказани опита за убийства. Това е времето, в което Петрич става известен като Града на милионерите. Тогава там неочаквано се появява и самият Чомбе, за когото също започват да се разнасят легенди как е “духнал” през Гърция като човек на Първо главно управление на ДС (ПГУ), минал през брак и наследство от богата гъркиня, “емигрирал” също в САЩ и върнал се в родината с ореола на митичен милионер и рентиер, който получава огромни дивиденти от участието си в компания в Силиконовата долина.

Слуховете са си слухове, но е факт, че единственият богаташ, който не е теглил кредити в Града на милионерите, е именно Чомбе. Местните свързват цялата му легендарна приказка с якия гръб и ракетата носител – ПГУ на ДС, пише “Шоу” в края на декември 2013 г.

Някъде по това време на български терен се появява и първият му братовчед Борислав Кочев. Незнайно защо двамата близки роднини не завързват никакви близки връзки, а петричани се чудят и маят. Слуховете се развързват, след като Бизона разстрелва от упор с няколко куршума известния навремето местен наркобос Любен Джирков-Джирката. По време на съдопроизводството

 

Борислав не се разкайва за убийството

100-10-01-B.Kochev-Bizona--jena mu

Напротив – през цялото време твърди, че е куртулисал българското общество от опасен наркобос, зарибил цял Петрич. Първоначално Борислав Кочев отричаше да е извършил престъплението, но след това си призна от килията:

„Джирката дойде вкъщи. Събуди ме в 4 часа сутринта,

 

скарахме се и се опита да ме убие с нож.

 

Тогава аз скочих, за да се защитя. Изстрелях 5 куршума в тялото му и 1 контролен в главата. После заедно с още един приятел – Иван Аракчиев, го заровихме край река Струмешница. Трупа го откриха след една година, но през това време не съм имал и една безсънна нощ, защото не се чуствах гузен. Ако не ме беше издал приятелят ми, който заведе полицаите до реката, нямаше никога да се разбере, че аз съм извършил убийството. Аз така или иначе никога не си признах пред съда, че съм го извършил, отричах до последно. И пак казвам –

 

за убийството на наркодилъри никой не трябва да бъде осъждан,

100-10-01-Ivan Kochev-Chombe-56

но такава ни е държавата”, разправяше по онова време Бизона.

Вероятно безпардонното му поведение пред родното съдопроизводство наистина има резон. В крайна сметка след предателството на… брат си Веселин получава присъда от 10 години след екстрадиция от Испания, за чието излежаване също се носят различни мълви. Според най-пикантните от тях Борислав Кочев дори не е бил в България, а някъде зад Океана. Оттук тръгват и слуховете, че след “освобождаването” на Бизона известният му братовчед Иван Кочев-Чомбе се дистанцирал от него заради опасенията и неведението си къде в “ранглистата” се намира братовчед му и какво би могъл да „изпее” за самия него, въпреки че според някои източници това е пълна параноя, защото правилата в “занаята” тогава са били железни. За разлика от сега.

В крайна сметка Борислав Кочев отново се появява на петричкия терен, без никой да може да каже със сигурност къде е излежал присъдата си. Най-близките му, естествено, мълчат по въпроса. Никой не може да каже също кога, къде и дали изобщо Бизона се е пристрастил към дрогата, но това е част от официалната версия за смъртта му.

Някак встрани остава епизодът, когато преди две години пращящият от здраве, мускули и сила Борислав Кочев без всякаква причина и повод е пребит почти до смърт пред очите на съпругата си Деси от братята Чавдар и Асен, които довършват зверския побой в присъствието на пристигналите местни полицаи. Все пак Бизона оцелява, а от твърденията му, че е подал жалба до самия министър на МВР Цветан Цветанов, няма и никакъв резултат, въпреки че според смления от бой борец

 

органите на реда прекрасно знаели кои са нападателите

 

В крайна сметка след всички перипетии в живота му загадката около смъртта на Борислав Кочев остава. Версията, че тя е настъпила след злоупотреба със свръхдоза хероин, се приема скептично от посветените. Приятелите и познатите му пък твърдят, че Бизона по никакъв начин не е имал вид на бъдещ покойник. За тях заклет дългогодишен наркоман, особено на хероин, няма начин как да вдигне дни преди смъртта си 215 кг от лежанка. Близкото му обкръжение предполага, че в навечерието на смъртта си Борислав е бил изкушен по някакъв начин от смъртоносен микс. Според приятелите му следствието би могло без особени трудности да се добере до килъра му. Стига да иска. Което явно няма как да стане, защото след претупаната аутопсия трупът му вече е под земята. Остават въпросителните…

 

Преди да почине, Бизона сънувал убития от него Джирката

 100-10-01-kare-Krasimir Kochev-borets

Няколко дни преди смъртта си Боби Бизона разказвал на приятели, че в няколко поредни нощи сънувал Л. Джирков-Джирката. Сякаш предчувствал смъртта си, коментират в родното му село. Бизона уби Джирката преди 13 години и лежа в затвора 10 за убийството му. Той ще остане в “историята” като първия убиец, който никога не се разкая за действията си. Според Бизона Джирката бил “долен наркопласьор” и заслужавал да умре, това казваше той по време на делата срещу него.

Остра сърдечна недостатъчност била причина за внезапната смърт на Борислав Кочев, информират от местната болница. 47-годишният Кочев е имал проблеми със сърцето, които през последната година сериозно се обострили. Няколко месеца преди това Борислав Кочев бил на лечение в Сандански, където му поставили стендове. Последната седмица състоянието му се влошило.

Въпреки заболяването смъртта му изненада петричани, тъй като Бизона бил пословично здрав на външен вид. Във времето, в което излежавал 10-годишната си присъда за убийството на криминално проявения Джирката, Бизона вдигал 215 килограма тежести от лежанка.

Близките му отказват аутопсия, знаейки точната причина за смъртта му. Брат му – борецът Красимир Кочев, е освободил тялото му от болницата, без да се прави аутопсия. Семейството му е било запознато с проблемите със сърцето му и затова са отказали процедурата.

В село Първомай коментират, че въпреки буйния си нрав Бизона имал много приятели. Той се грижел за брат си Веселин, който е инвалид и не може да се обслужва сам. Хората в селото грижеха Весо, тъй като след смъртта на брат си Борислав той остава абсолютно беззащитен. Синът на Веселин преди няколко месеца заминал на гурбет в Испания, а бащата на братята Кочеви издъхнал миналата година.

Борислав Кочев е брат на известния борец Краси Кочев. Имат още един брат Веселин, който е най-големият във фамилията.

 

Снимите

1 Борислав Кочев-Бизона

2 Борислав Кочев и съпругата му Деси

3  Иван Кочев-Чомбе

4 Красимир Кочев

 

Spread the love