В „Рилски спортист” амбицирани да си върнат на „Балкан” за крушението 66:91 в първия мач

Filed under: Баскетбол |

Старшията Барчовски: Не съм притеснен, убеден съм, че ще изглеждаме по-различен начин днес

101-23-01-Snimka1

Поправителен тест ще имат състезателите на „Рилски спортист” днес. В 19,00 часа в „Арена Ботевград” самоковци ще опитат да измият срама от тежкото поражение 66:91 в първия полуфинален мач от Националната баскетболна лига срещу „Балкан”. Двубой №2 от серията може да реши много неща, като нов успех за „зелените” сериозно ще намали шансовете на „Рилецо” да спори за титлата.

Гостите отново, както и в първата среща, няма да могат да разчитат на центъра Тошко Тодоров. 33-годишният ас не успя да се възстанови от травмата в коляното, която го измъчва още отпреди два месеца, и отпада от сметките на треньорското ръководство до края на сезона. В негово отсъствие тежестта под коша ще падне върху най-добрия играч на „скиорите” от началото на годината Жарко Ракочевич, както и върху намиращия се в отлична форма напоследък Тони Гуджино.

101-23-01-Snimka2

Именно тези двама баскетболисти бяха сред най-добрите за своя отбор при загубата в събота вечерта. Ракочевич се отчете с 18 точки и 8 борби, а Гуджино записа на сметката си 12 пункта и 6 овладени топки.

„Основното, на което трябва да обърнем внимание, е играта в защита. Там грешахме много в първия мач. В никакъв случай не съм притеснен, просто ще си направим необходимите изводи и съм убеден, че ще подобрим играта си чувствително. Убеден съм, че във втория сблъсък ще изглеждаме по съвсем различен начин“, коментира преди втората битка в Ботевград предводителят на „Рилски спортист” и най-добър треньор на Балканската лига за сезон 2014/2015 Росен Барчовски.

Spread the love