Шофьорът на ЗИЛ Георги Спасов от Говедарци разхвърля из Лакатница 9,6 кубика незаконна дървесина пред очите на горските, опита се да избяга

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Шефът на ДГС-Самоков Александър Кроснев: Задържани са 3-ма души по случая, конфискувахме дървения материал и камиона

102-04-01 Инж Александър Кроснев 20150129_100257

Георги Христов Спасов от самоковското село Говедарци опита да избяга при проверка на горските за незаконна дървесина в местността Лакатица. Около 20.30 часа в РУ-Самоков е постъпило искане за оказване на съдействие по повод установен превоз на незаконно добита дървесина в землището на с. Говедарци. При опит за проверка от страна на горските инспектори шофьорът на товарен автомобил ЗИЛ с регистрационни номера СО3996 АВ Георги Спасов не се подчинил, а впоследствие дървесината била намерена разтоварена. Служители на РУ-Самоков и държавното горско стопанство посетили местопроизшествието, като при извършения оглед на различни места били установени общо 9.6 кубика немаркирана дървесина от бял бор, намерен бил и ЗИЛ-ът. Трупите и товарният автомобил са иззети и са на съхранение в ДГС-Самоков. След проведени бързи оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили и задържали водача и пътниците в камиона. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 235 от НК под наблюдението на Районна прокуратура-Самоков.

Потърсихме за коментар по случая директора на ДГС-Самоков инж. Александър Кроснев. Той заяви: „Получих сигнал от моите служители. Незабавно поискахме съдействие от РУ-Самоков, като ги уведомихме за нарушението. Моите служители ги бяха спрели за проверка в местността Лакатица, като нарушителите са избягали. След което конфискувахме камиона и дървесината. Малко по-късно бяха задържани и три лица, благодарение на бързите действия на служителите от РУ-Самоков”.

 

Снимката

Александър Кроснев

Spread the love