Цветан Василев притежава палат за 10 милиона лв. в столичния квартал „Бояна” със стаи за слуги, СПА салон, вътрешен басейн и кинозала

Filed under: Общество |

Банкерът вдигнал и тузарски апартамент за 5 млн. лв. в градинката пред „Кристал“ с бронирани стъкла, които удържат даже на стрелба с гранатомет

Маргарита Михнева: София Лорен и Ален Делон живеят в далеж по-скромни къщи в Женева в сравнение с имението на Василев

106-11-01 Cvetan_Vasilev

Разкриха кадри с луксозния палат на злочестия банкер Цветан Василев в столичния квартал „Бояна”. Мустакатият финансист е успял да скъта десетки милиони в лични банкови сметки в Европа и да си напазарува топ имоти в София, чиято стойност трудно може да се изчисли. Най-внушително е имението на Цветан Василев в баровския квартал „Бояна“. Василев живее в палат с размерите на прогимназия на улица „Саша Попов“ от няколко години насам.

106-11-01 ve 106-11-01 Кристал372_n 106-11-01 Щвейцария

Огромната къща, решена в червено, излязла на Цветан Василев над 10 милиона лева, пресмятат брокери. Имението е денонощно охранявано, за личната сигурност и комфорт на мустакатия банкер, когато той беше в България, се се грижили над 20 човека – бодигардове, градинари, готвачи, сервитьори и камериери. „Докато Василев беше в София, човек трудно можеше да мине по улица „Саша Попов“ – пред парадния вход денонощно беше паркиран джип с охранители, а на всеки ъгъл на имението стоеше по един въоръжен бодигард“, разказват съседи на банкера. Огромното имение на Цветан Василев в „Бояна“ разполага с две по-малки постройки, в които живеят слугите и гавазите. Имотът е толкова голям, че се разпростира върху двете най-тузарски улици в „Бояна“ – „Секвоя“ и „Саша Попов“. Сред екстрите на топ имота са вътрешен басейн, сауна, фитнес и СПА салон, кинозала. Обзавеждането е за няколко милиона, разправят, че в кабинета на Цветан Василев се съхраняват мебели, принадлежали някога на банкера Буров.

Представяме ви кадри и от високо на имота на Цветан Василев в столичния квартал „Бояна” Те били изпратени на електронната поща на Би Ти Ви. Подателят пише: „Вижте от птичи поглед ПАЛАТА на злочестия банкер Цветан Василев… Къде е той, докато служителите му в ТВ7 пазят с телата си телевизията?! Как мисли за бедните хора, за които пише в писмата си?!? Как си е построил този палат в полите на Витоша?!! КОЙ ви позволи и с какви пари, г-н Василев?!!!”

Имотът се намира в столичния квартал „Бояна”. Той е купен през 2008 година и се охранява. Трябва да се уточни, че имотът включва площта около къщата с керемиден цвят до оградата.

Адвокатът на Василев – Константин Симеонов, коментира, че няма нищо извънредно в размерите на имението, тъй като банкерът е декларирал доходи и платил данъци. „Богата държава се прави от богати хора”, допълни той.

106-11-01 336_n

Забележителен и видим за „простосмъртните“ е друг имот на Цветан Василев в сърцето на София – огромният апартамент в градинката пред „Кристал“, където някога се помещаваше морски ресторант. По-миналата година банкерът реши да превърне в свой дом помещението и хвърли колосална сума за ремонт и обзавеждане. За да шумоизолира мястото, а и за да се предпази от атентат, Цветан Василев поръча бронирани стъкла, които удържат даже на стрелба с гранатомет. Не е известно как общинските власти са разрешили на банкера да се разположи в градинката в центъра на София и да събаря стени и колони, за да облагородява и разширява просторния апартамент. Казват, че жилището излязло на Цветан Василев над 5 милиона лева. Това е може би най-скъпият апартамент в София. В жилището живее дъщерята на Цветан Василев, която направи шеметна кариера в „Корпоративна банка“, преди да се сдобие със собствен трезор – „Креди агрикол банк“. „Дори банката да фалира, Цветан Василев няма да обеднее фатално – успял е да подсигури даже и внуците си“, коментираха бизнес партньори на чевръстия мустакат аферист.

Миналата година журналистката Маргарита Михнева направи скандални ракрития за имота на Цветан Василев в Швейцария. „Тази къща бръкна в очите на швейцарската прокуратура и те започнаха да разследват Цветан Василев за пране на пари. В момента има две образувани дела срещу семейството му. Едното е от Лихтенщайн, а другото от Швейцария. По тези дела семейство Василеви е разследвано” – разкрива Маргарита Михнева. „Много ми е странно как в Швейцария първо разрешават на Цветан Василев да купи този скъп имот, а след това му предявяват обвинение за пране на пари. Нима швейцарския главен прокурор не знае с какви пари се купуват луксозни имоти в Швейцария? А в България Цветан Василев има само предявено обвинение, той все още не е обвиняем. Много ми е интересно дали швейцарците ще дадат пълна информация за тези две тежки дело, които се водят срещу семейство Василеви. Главният прокурор Сотир Цацаров вече е направил такова искане, но лично аз смятам, че такава информация от Швейцария до България изобщо няма да дойде” – счита журналистката.

„Цветан Василев си купува къща в Швейцария на едно от най-скъпите места, което не е на първа линия на брега на Женевското езеро, а в баровския квартал „Колони”. Имотите на първа линия там не струват скъпо, защото има твърде много влага. На 1 ноември 2012 г. жената на Цветан Василев – Антоанета Василева се сдобива с парцел от 2113 кв. м, къща в модерен стил от 240 квадрата и гараж от 70 квадрата. Общата цена, която Василева плаща за имота, е 23 млн. и 500 хил. швейцарски франка, или близо 20 млн. евро. Известен факт е, че София Лорен, Ален Делон и куп световни величия живеят в Женева. Бих казала, в далеч по-скромни имоти” – твърди Маргарита Михнева.

Spread the love