225 доброволци от Долна баня събраха 12 тона боклук, шефът на кооперацията Филип Джамбазов помогна с техника

Filed under: Долна баня |

108-12-02 _111147

12 тона боклуци бяха събрани и извозени до сметището в община Долна баня. В кампания по чистота се включиха 225 души от общинската администрация, новата общинска фирма „Долна баня Строй“, Средното общообразователно училище „Неофит Рилски“, Професионалната гимназия „Христо Ботев“, ОДЗ „Юрий Гагарин“, Домашния социален патронаж, пенсионерския клуб „Надежда“, Дома за деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева“, Центъра за обществена подкрепа и други.

С техника и механизация помагаха в почистването Земеделската кооперация „Обединение“ с председател Филип Джамбазов.

Чистенето бе на няколко обекта – нерегламентираното сметище по пътя след Долна баня в посока Самоков, нерегламентираното сметище в края на ул. „Ал. Стамболийски“, тревните площи преди общинското сметище, както и тревните площи от града по улица „Рилско шосе“ до курорта, градския парк, парка при Младежкия дом и минералната баня.

108-12-02 -IMG_3827

Всъщност кампанията по почистването в Долна баня стартира на 10 май, когато много хора се включиха в почистването на крайградските зони и курорта, както и по пътя за хижа „Венетица“ и кътовете и чешмите за отдих.

До края на месец юни долнобанци ще почистват зоните за отдих и спорт, защитените природни зони и територии в Националния парк „Рила“, както и в почистването на реките, деретата и водоемите на територията на общината.

Spread the love