Втората матура изтормози зрелостници от Благоевград, Ерхан Джамджиев: Чух за първи път някои имена на исторически личности

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Вероника Аргова: Затрудних се при отворените отговори в теста по биология

112-08-01  vtori1

Тестовете по история и биология изтормозиха зрелостници от Благоевград на втората задължителна матура. Болшинството от абитуриентите коментираха, че изпитните варианти били много трудни. „Затрудних се при отворените отговори на теста по биология”, сподели пред „Вяра” Вероника Аргова от Националната хуманитарна гимназия. Съученичката й Милена Герова пък срещнала трудности при отворените въпроси по история.

112-08-01 vtori3

Мечтата на Милена е да учи право в Софийския университет и очаква по-висока оценка. Ерхан Джамджиев пък обясни, че по история даже имало въпроси, които изобщо не очаквал и срещнал имена на личности, които изобщо не бил чувал досега.

112-08-01  vtori2

Илиян Александров пък се похвали, че изпитният вариант по английски език бил доста лесен и се справил отлично. „Една от задачите изискваше да се напише есе на английски език дали искаме да живеем с родителите си и защо, или пък да опишем кой е най-ценният подарък, който сме получавали. Аз написах, че най-ценният подарък за мен е един гердан, който ми подариха майка ми и баба ми”, обясни Илиян Александров. 2694-ма абитуриенти се явиха на втората задължителна матура по предмет по избор в Благоевградска област. 69 се успаха и губят шанса си да получат диплома за средно образование. 951 попълваха тест по география, 868 по биология и 354-ма по английски език. ”Изпитният ден протече спокойно и приключи в срок, няма инциденти”, коментира в края на изпитния ден началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов.

Снимките:

1  Вероника Аргова

2  Ерхан Джамджиев (вдясно) срещнал имена на личности, които изобщо не бил  чувал досега.

3  Милена Герова

 

 

Spread the love