Резил! 20 бабички начело с архитект Адрияна Велева  посрещнаха легендите на „Сигнал” в Дупница, водещата Маргарита Петрова забрави да ги представи, изпълнителите пяха с мръсни дънки и маратонки, Данчо Караджов поздрави презрително празния площад със „Здравей, Дупниц-О-О-О-О-О!”

Filed under: Дупница |

Художничката Цветелина Христова: Подскочих от ужас, потънах от срам, кметът Методи Чимев дори не прати и цветя, нямаше нито един общинар

Музикантите Красимир Лазов, Вили Бадински отсрамиха града, пяха с изпълнителите всички златни хитове

117-01-81-DSC00684 copy

С дочени панталони и раздърпана риза архитект Адрияна Велева се въртеше в кръг и игра кючек под ритъма на хеви рок на легендарната рок група „Сигнал” в центъра на Дупница. Известната дупнишка проститутка Мара Смъртта кълчеше кривите си бедра недалеч от сцената заедно с още 20-ина бабички, които крещяха истерично, като повечето лъхаха на алкохол и изпадаха в транс.

117-01-81-DSC00825 copy

Дългоочакваният концерт на група „Сигнал” в Дупница се оказа пълно разочарование за изпълнители и публика. Новите изпълнители на легендарния състав начело с Йордан Караджов бяха посрещнати от случайно минаващи пенсионери, разхождащи кучетата си по площада. Нито кметът Методи Чимев, нито един представител на община Дупница не дойде да уважи великата рок група.

117-01--copy copy

Мярна се само шефката на духовния отдел Таня Петрова, но тя не се качи на сцената, за да ги представи, нито да благодари. Изключително вяло, като глас в пустиня, водещата Маргарита Петрова закри Майските празници съвсем сама на сцената, микрофонът й правеше компания, но той не беше включен и тя произнесе сухо и формално нещо, което и без това нямаше кой да чуе. Гафовете следваха един след друг, Маргарита Петрова забрави да представи групата, която след нейните думи трябваше да се качи на сцената.

117-01-81-DSC00711 copy 117-01-81-DSC00709 copy

Тя се държа, все едно че не вижда виртуоза солокитарист Александър Мариновски, бас китариста с международна известност Георги Янакиев, царя на ударните инструменти Владимир Захариев. Наложи се Данчо Караджов да ги представи и сам да открие концерта на празния площад. След като прозвучаха първите акорди на мощната рок група, към центъра започнаха да се стичат лъчи от всички посоки от възрастни хора и на самия финал се събраха около стотина души, предимно деца и възрастни. Това не съвсем нормално, въпреки че изпълнителите не са млади, възмути се дама на средна възраст. Баби и дядовци се тресяха като чували с картофи. Картината, която се оформи пред очите на рок бандата от висотата на сцената, ги провокира да избухнат в бурен смях. Лидерът на групата Данчо Караджов  приветства дупничани с подигравателното обръщение: „Здравей, Дупницо-о-о-о!” и непрекъснато подканяше и без това малко останалите хора с възгласи – „Ръцете горе, ръцете долу! Хайде! Повтаряйте след мен!”

117-01-81-DSC00779 copy 117-01-81-DSC00765 copy 117-01-81-DSC00776 copy

„Подскочих от ужас, все едно някой ме удари с мокър парцал! Толкова ужасно се почувствах, ужасена и наранена и засрамена бях от позорната ситуация в центъра на града, аз обичам Данчо, той за мен е един много интелигентен мъж, много човечен, естествен, можеш да говориш с него, не се надува, превъзнася и напълно го разбирам за иронията му, защото хората, които би трябвало да  уважат концерта и великото изкуство на изпълнителите, а именно кметската управа, политическите лидери, обществениците, не бяха тук, по площада имаше повече кучета и подгърбени старци с бастуни, видях как един дядо си наместваше ченето, той пееше и танцуваше под такта на музиката горе долу. Срам ме хвана, че съм от Дупница”, заяви художничката Цветелина Христова.

 

Никой не удостои с особено внимание нито Данчо Караджов, нито колегите му, за тях нямаше и цветя. Впечатление направи фактът, че популярната група беше дошла без охрана, за разлика от концерта на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, които бяха охранявани от въоръжени лица.

Всички от състава бяха облечени неглиже, по домашному – с измачкани дънки, изглеждащи като непрани от дълго време. Нямаше ги кожените костюми, с които честваха своя 30-годишен юбилей на сцената в зала „Армеец” преди няколко месеца. Маратонките на изпълнителите бяха мръсни и пяха небрежно „Скъп спомен мой”, „Сляп ден”, „Да те жадувам”, „В друго време, в друг свят”, ”Каскадьори”, „Липсваш ми”, „Спри се”, „Не исам” .

„Сигнал” отбиха номер, като пяха по-малко от час, а истинските им фенове дойдоха накрая, когато концертът беше приключил. Около 20 бабички зареваха неистово, че искат още песни. Задоволиха бабичките, като изпяха три пъти една и съща песен -„Да те жадувам”.

 

Единствено групата на дупнишките музиканти и приятели на хубавата музика отсрамиха града, сред които беше Красимир Лазов, Вили Бадински, който от 30 години свири на пиано в Германия и др. Те бурно аплодираха и пяха заедно с изпълнителите златните хитове на „Сигнал”, като показаха, че ги знаят дословно.

 

Личеше, че не им беше уютно и комфортно и по най-бързия начин гледаха да си съберат багажа и да си тръгнат, но благословиха Дупница с мотото си „Любов, светлина, свобода”.

Снимките:

1 Йордан Караджов дълго чака дупничани на площада за концерта, но напразно.

2 Кадри от концерта

3 Адриана Велева

4 и 5 Вили Бадински, Николай Лазов и приятелите им пяха заедно със „Сигнал” всички парчета.

6, 7 и 8 Около 100-тина души се събраха за последния хит.

 

Spread the love

4 коментара за: Резил! 20 бабички начело с архитект Адрияна Велева  посрещнаха легендите на „Сигнал” в Дупница, водещата Маргарита Петрова забрави да ги представи, изпълнителите пяха с мръсни дънки и маратонки, Данчо Караджов поздрави презрително празния площад със „Здравей, Дупниц-О-О-О-О-О!”

 1. Разбира се, че никой няма да се появи. Кой слуша Сигнал? Стига сте бутали тия старчески групи. Има толкова много млади и навити групи, които биха свирили на подобно събитие и биха излязли на общината много по-изгодно, а всеки младеж би предпочел актуална музика пред Сигнал. Има групи като Paranormal, Citizen Erased, As Orchids Wither, Simai, Escape From Inferno, Downer Kill, Feast Of Insanity. Дори в Дупница има групи, които са локални и са предпочитани пред Сигнал.

  Георги
  2015/май/29 at 20:13 PM

 2. Да го духат и сигнал и авторката на статията

  йеп
  2015/май/29 at 14:07 PM

 3. Както обикновено абсолютно неадекватна новина, нескопосано писане и абсолютно селташки стил на изразяване.

  Ramirez
  2015/май/29 at 9:15 AM

 4. КАКТО ВСИЧКО НАПРАВЕНО ОТ ГЕРБ УПРАВЛЕНИЕТО В ДУПНИЦА-ПРАЗЕН ПЛОЩАД И ЗА ПУБЛИКА E ИЗВEДЕНА АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТ ОБЩИНАТА И НЯКОИ ОТ РОДАТА ИМ ,КАКТО И НЯКОЛКО ЦИГАНИ СИМПАТИЗАНТИ.СИГНАЛ КАТО МУЗИКАЛНА ГРУПА В МИНАЛОТО ИМАХА НЯКОЯ ДРУГА ПЕСЕН И ТОВА Е ВСИЧКО,ТЕ СА МИНАЛО,И ПОНЕЖЕ СА НА ЗАЛЕЗ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ,СА СЪГЛАСНИ ДА СВИРЯТ НА ГЕРБ И НА КОЙТО И ДА Е ,ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.

  Э
  2015/май/29 at 7:50 AM