ЮЗУ – Благоевград грабна приз от световен форум в Женева за културен проект на стойност 700 000 евро, зам.-ректорът Борислав Юруков получи наградата

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

117-05-01

Зам.-ректорът на Югозападния университет в Благоевград Борислав Юруков участва в Световен форум по въпросите на информационното общество, проведен в Женева. Той получи престижна награда за университета. Проектът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Youth Mobilization – Cultural Heritage and Athletic Valorization, спечели наградата в категория „Културно и езиково многообразие и идентичност“. Този проект е по програмата за Европейско териториално сътрудничество „Гърция-България“ 2007-2013 и е ръководен от проф. д-р Петър Миланов и проф. д.н. Иван Мирчев. От гръцка страна университетът си партнира с Християнска младежка асоциация в гр. Солун, Гърция. Бюджетът на проекта е около 700 хил. евро, като 351 хил. са за ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Форумът в Женева беше открит от Бан Ки –Муун, главен секретар на Обединените нации, и Хулин Джао, главен секретар на Международния съюз по телекомуникациите. Повече от 300 проекта бяха номинирани за участие в конкурса, но единствено 18 успяха да се доберат до престижните награди на церемонията. Призовете се предоставиха чрез онлайн гласуване, обхващащо над 100 000 участници от цял свят.
Целта на форума е да създаде ефективен механизъм за координация на дейностите, обмен на информация, споделяне на добри практики, да оказва помощ при разработването на нови проекти и да осигурява структурирани възможности за работа в мрежи.

Снимката:  Зам.-ректорът Борислав Юруков (вдясно) получи наградата.

 

 

 

 

Spread the love