Министър Румяна Бъчварова търси дисциплинарна отговорност от зам.-шефа на ОДМВР-Кюстендил Ивайло Дамянов от дупнишкото село Самораново, превърна служебна кола в лична

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

124-01-03 -DAMQNOV

Дисциплинарна отговорност ще търси министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова от зам.-шефа на ОДМВР-Кюстендил Ивайло Дамянов от дупнишкото село Самораново, който превърна служебна кола в лична. По случая е извършена административна проверка от служители на Дирекция „Инспекторат” и Звено за материални проверки. Справката е утвърдена от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Зам.-шефът на ОДМВР Ивайло Дамянов „незаконосъобразно използва служебни автомобили за лични нужди”, това съобщи в официално писмо до вестник „Вяра” началникът на Дирекция „Координация и информационно-аналитична дейност” към Министерството на вътрешните работи Методи Гюров.

124-01-03

Припомняме, че синдикалният алианс „Сигурност” към МВР алармира вестник „Вяра”, че шофьор и служебна кола возят всеки ден между Самораново и Кюстендил зам.-шефа на ОДП Ивайло Дамянов, а заради липса на пари се съкращават професионалисти.

„На фона на беднотията в МВР заместници на началника на ОДМВР-Кюстендил Елиан Стамболийски пътуват със служебни коли, а някои имат дори личен шофьор. Защо всички си затварят очите, въпреки че всеки ден наблюдават как зам.-шефът на ОДМВР Ивайло Дамянов от дупнишкото село Самораново пътува до Кюстендил със служебна кола”, съобщиха полицаи от синдикалния алианс „Сигурност” към МВР, пожелали да останат анонимни.

„На Дамянов не му се полага служебна кола, още по-малко му се полага служебен шофьор. Вози се в бяло „Пежо 307” КН 8002 и така е повече от четири години”, разкриха още те.

Ивайло Дамянов в момента е шеф на охраната, той беше и шеф на РПУ-Дупница, когато Братя Галеви бяха в апогея си.

От Министерството на вътрешните работи съобщиха още за „Вяра”, че проверка на служители на Главна дирекция „Национална полиция” не е установила бездействие на служители на РУ-Дупница във връзка с побоя над сина на РЗИ инспектора Радослава Дичева.

 

Снимките

1 Ивайло Дамянов

2 Румяна Бъчварова

 

Spread the love