Общинските съветници в Дупница отпуснаха 2000 лв. за лечението на Милчо Паликарски, дават по 750 лв. на родителите на Илиян Гущеров и Ивайло Йотов, които загинаха при катастрофата в Яхиново

Filed under: Дупница |

Предложението бе на кмета Методи Чимев

197-08-02 mchimev

 

Община Дупница ще помогне финансово за лечението на 17-годишния Милчо Паликарски от Яхиново, който пострада тежко при жестоката катастрофа в селото. На провелата се вчера извънредна сесия на местния парламент присъстващите в залата общински съветници единодушно подкрепиха предложението на кмета Методи Чимев за отпускането на 2000 лева от общинския бюджет на момчето.

121-03-01 milcho-palikarski

Както писахме, лекарите продължават да се борят за възстановяването на Милчо. Той е стабилизиран, извън опасност за живота, но му предстои скъпо струващо лечение и рехабилитация. Отпуснатата сума е максимално допустимата от закона, с която общината може да помогне, отбелязано бе по време на заседанието. Общинските съветници приеха и докладните за отпускане на еднократни помощи на родителите на две от загиналите в катастрофата момчета. За изпращането в последния им път родителите на Илиян Гущеров и Ивайло Йотов ще получат по 750 лева. Гласувано бе подпомагане с по 400 лева за Николай Лукаров от Крайници и дупничанката Богомила Иванова.

 

Снимките

1 Методи Чимев

2 Милчо Паликарски

Spread the love