Фекалии извират от WC-то на гарата в Кюстендил, Стамен Стоичков: Циганката Траянка замиваше с вода, но я уволниха, сега хората се облекчават в храстите

Filed under: Кюстендил |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Химически тоалетни бълват фекалии, нечистотии и смрад на жп гарата в Кюстендил. Хората заобикалят отдалеч преливащите нужници, гнус ги е да влизат вътре, затова са принудени да облекчават физиологичните си нужди в храстите. Пътниците многократно се оплакват от нулевата хигиена около тоалетните, но потърсен за коментар от в. ”Вяра”, се оказа, че началник-гарата е в отпуск. „Кой стопанисва тоалетната и кой отговаря за нейното почистване?”, възмутено питат пътуващите. „Тоалетната се чисти от софийска фирма, която преди идваше всеки петък, но от 1 година насам идва веднъж в месеца. Я дойде, я не дойде! Седят си в София и сигурно си получават парите”, казаха работници от гарата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Преди циганката Траянка се грижеше да бъде чисто, та дори и с шишета носеше вода по няколко пъти на ден да мие. Ние, дето работим тук около гарата, давахме и прах за пране и тя поддържаше сносна чистота. Плащаха й малко, но въпреки това имаше някакъв ред, но после я уволниха. След нейното уволнение вече не се чисти, но една заплата вече е спестена. А тя беше добра жена, пускаше ни понякога и без пари, пък ние, когато имахме, давахме й по повече. Хората оттогава се облекчават в парка, тук има много мъже шофьори, и пътници пристигат от селата от преминаващите рейсове, и от влаковете също. Това нали е физиологична нужда, не се търпи дълго, и предпочитат да го спуснат в храстите на чисто, а не в безобразната тоалетна на гарата, където трябва да влизат с щипка на носа или с противогаз. Но и ние, хората, трябва да пазим чисто, да не излагаме нацията, и да не хвърляме шишета от стограмки в нея и др. опаковки, но когато няма вода… Така се случва… След вашето идване я почистиха веднъж и това беше. А тоалетната на Женския мост при театъра я зариха отгоре и насадиха трева на нейно място, толкова ли е трудно да се намери още една Траянка…”, заявиха те. Повечето от работниците не разрешиха да бъдат снимани, само Стамен Стоичков от Треклянския край се оказа най-смел. И най-много съжаляваше за Траянка, след която от 1 година тоалетните не се чистели.

Снимките

1 Стамен Стоичков съжалява за уволнението на Траянка.

2 и 3  Клекалото на тоалетната прелива.

 

 

Spread the love