С грандиозен концерт ансамбъл „Пиринче” отпразнува 30-и ЧРД, кметът Камбитов ги изненада с почетна грамота  

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

130-05-01 -pirinhe1

С грандиозен концерт фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче” отбеляза 30-ия си юбилей в препълнената до край благоевградска зала „Яворов“. Кметът д-р Атанас Камбитов удостои екипа на ансамбъла с юбилейна грамота. Грамотата и поздравителния адрес от кмета връчи председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков, който на свой ред връчи почетен плакет и произнесе поздравително слово от негово име и от името на местния парламент.

130-05-01-pirinhe2

Тържественото честване бе истински спектакъл и наслада за очите на поколения благоевградчани, чиито деца са минали през школата на ФТА „Пиринче“. На юбилейния концерт за 30-годишнината на фолклорната формация в четвъртък вечерта присъстваха стотици фенове и почитатели на ансамбъла и фолклорната музика от града, изявени творци и дейци на културата, политици, общественици.

130-05-01-pirinhe3

Неподражаемите танцьори от ансамбъла пресъздадоха в 2-часов уникален спектакъл своята 30-годишна творческа история. Те омагьосаха с феерия от музика, танци и песни зрителите, които препълниха зала „Яворов“ в Благоевград. В празничния концерт се включиха бивши творци от ансамбъла и придадоха цялостната визия на невероятния концерт. Всички изпълнения бяха бурно аплодирани и викани на бис, а публиката многократно бе на крака от възторг и в знак на уважение към магията на фолклора ни, показана от талантливите изпълнители на ансамбъл „Пиринче“.

В края на спектакъла ансамбълът, който е носител на много призове от надигравания в цялата страна и в чужбина, получи поредното си призвание от Денислав Кехайов, главен художествен ръководител на легендарния фолклорен ансамбъл „Пирин“. Той поздрави своите колеги, благодари им за невероятно добрата подготовка на младите, които достойно заемат места в прочути български ансамбли, като „Пирин“, „Българе“ и др.

Снимките:

1 Радослав Тасков връчи грамотата и поздравителния адрес от кмета

2 Денислав Кехайов поздрави колегите си

3  Танцьорите изнесоха 2-часов уникален спектакъл

 

Spread the love