58 безработни ще чистят 4 месеца реките в Пернишко с пари от Европа, финансират 87 работни места, нужни на бизнеса

Filed under: Перник |

130-07-02-комисия безработни

 

58 безработни от Пернишко ще чистят реките за четири месеца по проект „Подкрепа за заетост” на оперативната програма „Човешки ресурси”, спечелен от Областна администрация-Перник. Наетите ще бъдат включени в дейности, свързани с превенция и защита от бедствия, предизвиквани от обилни валежи.

Работните места са разпределени по общини, в зависимост от обектите, идентифицирани като рискови. Поречията на реките, които ще бъдат обект на почистване, ще бъдат заснети преди и след работните дейности. За ръководител на проекта е определен зам. областният управител Валентин Димитров.

По проект „Подкрепа за заетост” достъп до финансиране получават и работодатели от реалния сектор. За област Перник ще бъдат финансирани 87 работни места, необходими на бизнеса. Решението беше взето на последното заседание на Комисията по заетост, председателствана от областния управител Ирена Соколова, в което участваха и директорът на дирекция „Бюро по труда” Росен Симеонов, зам.-кметове на общините от област Перник, представители на териториални структури, СРС „Подкрепа” и КНСБ.

„Необходимо е да работим съвместно, за да постигнем максимално добри резултати. Провели сме разговори с кметовете на общините, на териториите на които има проблемни участъци. Те поеха ангажимент да съдействат на областната администрация за организирането на работния процес на назначените лица, за осигуряване на инструменти и предпазни средства”, каза Соколова.

 

 

Снимка: Заседанието на Комисията по заетост, водено от областния управител Ирена Соколова и заместника й Валентин Димитров.

 

Spread the love