Вързаха кмета Вельо Илиев с чеснова огърлица против уроки на първата копка на канализацията в село Кулата за 1 300 000 лв., поръчката изпълнява фирмата на бившия депутат Митко Захов

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Чесъна донесе производителят Николй Точев

132-05-01  DSCI0612

В петричкото село Кулата стартира дългоочакваният проект за изграждането на канализация и третиране на отпадни води на стойност 1 300 000 лв., който е одобрен още през 2007 година. Управникът Димитър Манолев поясни, че първата копка идва след дълго прекъсване, но е едно от най-хубавите неща за населението. Той отправи благодарности към народния представител от 42-рото НС Спас Панчев за лобизма му.

132-05-01  DSCI0615

”Благодаря и на екипа на кмета на Петрич инж. Вельо Илиев, които не се огънаха и докрай изведоха нещата. Много голяма е заслугата и на отдела по екология с началник Антоанета Петрова”, каза още кметът на с. Кулата, който смята, че фирмата изпълнител „Монолит 21” ЕООД на бившия депутат от ГЕРБ инж. Митко Захов ще влезе в срок. Градоначалникът Вельо Илиев и екипът му получиха като изненада връзка чесън от колегата му Манолев.

132-05-01 DSCI0616

„Това е изненада от най-добрия производител на чесън в района Николай Точев. Защото село Кулата е познато в цяла България като производител на хубавия зеленчук, призна управникът му и окичи шиите на гостите с връзките чесън, които бяха с червен конец против уроки”, с тези думи Димитър Манолев подари на приятеля си Спас Панчев и книга, описваща историята на родното му село. Петричкият кмет Вельо Илиев заяви: „Благодаря на тримата отци, които ни подкрепиха в това божие дело да започнем това наистина велико дело, което преди осем години стартира и да го продължим. Дай Боже да го завършим по-следващата година и окончателно. Финансирането, което получихме след осемгодишно прекъсване, е много важно за хората на Кулата и за мен като общински кмет.

Хората не вярваха, че в едно гранично село, откъдето започва България и свършва България, няма и един метър канализация. Сега приключваме първи етап, но веднага подготвяме документите за втори етап, за да се канализира цялото село. С вас преживяхме много по изграждането на лот 4 на АМ „Струма”. За това няма да ви моля за извинение. Търпеливо изчаквахте да завърши строежът. Затова наесен да се поздравим с двете неща, които ги чакахме – новата канализация и отсечката на магистралата!”, обърна се към присъстващите кметът Вельо Илиев.

 

Снимките

1 Събитието бе съпроводено и от литургия.

2Петричкият кмет и другите гости бяха вързани с чесън.

3 Вельо Илиев направи първата копка.

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

Коментар за: Вързаха кмета Вельо Илиев с чеснова огърлица против уроки на първата копка на канализацията в село Кулата за 1 300 000 лв., поръчката изпълнява фирмата на бившия депутат Митко Захов

  1. Това е много добре за хората от Кулата,браво.Д.Манолев не е ли пенсионер вече?Почерпил е за това с голям банкет скоро…..Д.Захов,бившият народен представител на общината/два мандата/,както преди,така и сега си урежда нещата с кмета В.Илиев,който се оказа хитър и комбинативен политик от класа….докато враждата м/у новият народен представител Д.Танев и кмета си продължава…или това е само“прах в очите“на избирателите им?

    Гражданин на Петрич
    2015/юни/16 at 8:05 AM